Agressió unionista a una paradeta en favor dels presos polítics enmig de Barcelona

Tensió a la plaça Tetuán després de la manifestació a favor dels Mossos Unionistes

Aquest matí s’ha celebrat una concentració davant del departament d’Interior en solidaritat amb els Mossos expedientats per suposadament mostrar suport a les tesis unionistes. Convocats per la Unión de Mossos por la Constitución, a la protesta hi han participat membres de Jusapol, Cs, Vox i PxC. La concentració s’ha celebrat  sense incidents. 

Segons els testimonis consultats pel TOT Barcelona i El Món, però, un cop acabada un grup d’una seixantena de participants s’han dirigit cap a la Plaça Tetuán on hi havia una paradeta de solidaritat amb els presos polítics. Els unionistes els han increpat, insultat i segons alguns testimonis i vídeos del moment com el difós per Twitter – l’agressió es veu al final del vídeo -, han estat agredits. Els Mossos hi han hagut d’intervenir. “Nosaltres érem 15 i ens han rodejat, han tirat a terra un home gran i han tirat el mòbil d’una senyora a terra”, relata un testimoni.

Víctimes de l’atac han assegurat que dilluns interposaran una denúncia i retreuen als agents de la policia catalana que no hagin intervingut a temps. Així mateix, denuncien que els han atacat amb un cútter, els han pres una estelada de dos metres, pancartes, els han ruixat amb aigua. Echarle huevos, echarle huevos, ens cridaven”, assegura un dels que ha resultat agredit que s’ha mostrat convençut que volien “provocar”. 

Més informació

Nou comentari