Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’agressió homòfoba amb navalla és la 47a incidència LGTBI-fòbica del 2023

Aquest dilluns es va conèixer una nova agressió homòfoba. Tal com van informar els Mossos d’Esquadra a través de les xarxes socials, van detenir un home acusat d’agredir una parella d’homes el passat 19 de març a base d’insults homòfobs i atacant-los amb una navalla. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha lamentat l’agressió a les xarxes socials i ha avisat que aquesta agressió és la 47a incidència registrada per agressió física o verbal aquest 2023. Tanmateix, ha recalcat que està a disposició de les víctimes i ha fet referència a la col·laboració que va fer possible la detenció. “És molt important la detenció feta pels Mossos amb la col·laboració de la ciutadania”, ha destacat.

La detenció va ser possible gràcies a algunes càmeres de vigilància i diversos testimonis i l’agressió es van produir quan la parella passejava pel carrer, com ha passat a altres persones quan es trobaven a la via pública. De fet, l’associació en defensa dels drets LGTBI La Crida LGTBI va explicar al TOT Barcelona que els dos espais on hi ha més probabilitats que es produeixin més situacions de violència són les sales d’oci nocturn i el transport públic.

Més de 100 incidències durant el 2022

Pel que fa al balanç del 2022 que va fer l’OCH, les dades no pronostiquen un escenari millor respecte a anys anteriors. Tot i que va registrar un total de 102 incidències per agressions físiques o discriminacions LGTBI-fòbiques. Es tracta d’una xifra inferior que el 2021, però alhora es va produir un augment del 20,4% de les agressions físiques. En els darrers anys, el total d’incidències registrades per l’OCH a la ciutat ha crescut.

Un altre exemple d’aquesta violència és la primera agressió LGTBI-fòbica d’aquest 2023. Tres homes i una dona van propinar a dues persones puntades de peu i les van amenaçar amb una ampolla en un tren que es trobava a plaça Catalunya. L’Ajuntament va comunicar que es personaria en aquest cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa