Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desenes d’agents de la Guàrdia Civil registren un pis de l’Eixample

El districte de l’Eixample s’ha despertat aquest dimecres amb una situació atípica. Tal com ha avançat Crónica Global, desenes d’agents de la Guàrdia Civil armats han escorcollat un pis de l’Eixample, on han intervingut documentació, entre altres. L’operació ha arrencat al voltant de les 4.30 hores. El pis es troba al número 100 del carrer de Comte Urgell i els agents són de l’institut armat i s’han desplaçat des de diferents províncies de l’Estat.

El mateix mitjà ha informat a partir de fonts policials que l’actuació d’aquest dimecres és part d’un operatiu contra el tràfic de drogues en l’àmbit internacional. Concretament, se centra en el tràfic de cocaïna per part del clan albanès dels Farruku. Abans de les 11 hores, els agents de la Guàrdia Civil han detingut a diversos “presumptes líders del clan”. Aquest clan ja estava investigat per estar vinculat als robatoris que es van cometre fa anys a casa del productor José Luis Moreno. Va acabar a l’hospital per una pallissa.

Un taller clandestí

Una de les darreres actuacions de la Guàrdia Civil a Barcelona o, almenys, una de les que va transcendir, es va produir a finals de març. Concretament, va detenir una persona que tenia un taller clandestí des d’on manipulava diverses armes. Entre el material requisat hi havia 196 armes de foc, 21 de les quals eren metralladores, fusells d’assalt i subfusells. Segons va explicar l’ACN, el local il·legal també guardava 130 armes curtes, pistoles i revòlvers, i més de 15.000 peces que feia servir per manipular el material de guerra, que aconseguia al mercat il·legal.

L’operació va començar fa dos anys i va acabar amb dues persones més detingudes, cap d’aquestes a la demarcació barcelonina, i amb el registre de vuit domicilis, que es trobaven a Madrid, Jaén, Múrcia i Biscaia. Els agents del cos de policia van detectar que s’estava movent el mercat d’armes de forma il·lícita a través d’internet, un fet que va fer saltar les alarmes i va desencadenar tota la investigació.

En total, arreu de l’Estat la policia ha intervingut 242 armes de foc, entre les quals les 21 armes de guerra recaptades a Barcelona, 425 armes llargues i 36 armes que, tot i que no s’utilitzaven, els investigats les tenien amb la intenció de reactivar-les. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jomateix a abril 12, 2023 | 10:17
    Jomateix abril 12, 2023 | 10:17
    Els que no van trovar urnes ara fan veure que troben armes…si envíen un operatiu de la benemérita les seves raons tindran…a mi no se perque m apareix una idea: destrucció de proves. Potser alguna arma había sigut utilitzada per confidents o infiltrats? Per fiarse d aquests “policies”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa