Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detingut a Barcelona per tenir un taller clandestí amb armes de guerra
  • CA

La Guàrdia Civil ha detingut una persona a Barcelona que tenia un taller clandestí des d’on manipulava armes diverses. Entre el material requisat per la policia, hi ha 196 armes de foc, 21 de les quals eren metralladores, fusells d’assalt i subfusells. Segons explica l’ACN, el local il·legal també guardava 130 armes curtes, pistoles i revòlvers, i més de 15.000 peces que feia servir per manipular el material de guerra, que aconseguia al mercat il·legal.

L’operació es va iniciar fa dos anys i ha acabat amb dues persones més detingudes, cap d’aquestes a la demarcació barcelonina, i amb el registre de vuit domicilis, també un a Madrid, Jaén, Múrcia i Biscaia. Els agents van detectar que s’estava movent el mercat d’armes de forma il·lícita a través d’internet, un fet que va fer saltar les alarmes al cos de la Guàrdia Civil i va desencadenar tota la investigació.

Centenars d’armes recaptades a l’Estat

En total, arreu de l’Estat la policia ha intervingut 242 armes de foc, entre les quals les 21 armes de guerra recaptades a Barcelona, 425 armes llargues i 36 armes que, tot i que no s’utilitzaven, els investigats les tenien amb la intenció de reactivar-les. També s’han trobat més de 20.000 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, una quantitat important de pólvora, peces necessàries per a la manipulació de les armes i maquinària industrial per a la fabricació il·legal de canons, peces i municions.

El material recaptat per la policia | Guàrdia Civil

Una operació conjunta

L’operació s’ha dirigit des de la Prefectura d’Informació, l’ens de la Guàrdia Civil encarregat de dur a terme la coordinació i direcció d’algunes investigacions. També han participat les comandàncies de Barcelona, Madrid, Jaén, Biscaia, Múrcia i Salamanca, així com el servei de gossos detectors d’armes. De forma coordinada, els agents han realitzat diversos escorcolls en cinc territoris diferents de l’Estat, acabant amb els tres detinguts i dos investigats més per tràfic d’armes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa