Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Darrere una inofensiva guingueta s’amagava una xarxa de tràfic d’armes

El bar Nuri, una guingueta situada a prop del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), servia entrepans, begudes i qualsevol menjar típic d’aquest tipus d’establiments. El que ningú podia imaginar és el que es guardaven fora de la vista de la clientela. La Fiscalia sosté que darrere aquesta inofensiva guingueta s’amagava una xarxa que traficava amb armes i explosius, tal com ha informat betevé.

Qui portava el negoci era una família que la Policia Nacional investigava des de feia anys. Tant el pare com el fill ja havien estat jutjats i condemnats abans per un delicte de tinença i dipòsit d’armes. Ara tornaran a seure al banc dels acusats per, suposadament, blanqueig de capital.

El ministeri fiscal sosté la tesi que aquesta família havia fet servir la guingueta durant 14 anys com a tapadora. Una tapadora que regentava la mare. Aquesta dona va aconseguir la llicència administrativa el 23 de juny de 1998 i, segons la Fiscalia, ella ha estat l’única que ha fet les coses bé i ha estat la que ha aportat ingressos a la família de forma “lícita”. Tota la resta hauria provingut d’aquest tràfic d’armes i explosius, un negoci il·legal amb el qual haurien fet un benefici d’1,5 milions d’euros, sosté el ministeri públic.

L’any 2012 pare, mare i fill ja van ser detinguts per la Policia Nacional i van estar condemnats a penes de presó. Després de sortir en llibertat haurien continuat delinquint. És per això que el pròxim 28 de febrer hauran de declarar davant del jutge, que serà qui determini el futur d’aquest clan. La Fiscalia els demana penes de cinc anys de presó i sancions de tres milions d’euros, una per a cadascú d’ells. Tant el pare com el fill anteriorment ja han rebut condemnes per tinença il·legal d’armes. De fet, els cops d’atenció amb la justícia es remunten al segle passat, el 1997, quan el pare de família ja va ser condemnat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a febrer 22, 2022 | 18:38
    JordiP febrer 22, 2022 | 18:38
    Antigament on hi havia tràfic d'armes era al Tiro Nacional. Un meu concunyat tenia una bona col·lecció de pistoles compradas en aquest lloc i portades d'Andorra dins la roba interior de la seva filla petita. I les guardava a casa en una gran taula de menjador amb doble fons. En temps del FRanco feia una mica de por, tot això.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa