Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El rebuig a l’ampliació del Prat pren els carrers de Barcelona
  • CA

El moviment ecologista torna als carrers de Barcelona per protestar contra l’ampliació de l’aeroport del Prat. La marxa, convocada per la Xarxa per la Justícia Climàtica i la plataforma ZeroPort, pretén ser un termòmetre del nivell d’adhesions ciutadanes que tenen les més de 300 entitats que hi ha darrere. Cal una exhibició de força per demostrar al govern espanyol i a la Generalitat que el projecte, ara aturat, no és benvingut.

La concentració serà estàtica i tindrà lloc al carrer Tarragona, entre l’Estació de Sants i la plaça Espanya, on es distribuiran les columnes que arribin des dels diferents barris de la ciutat i d’altres racons de Catalunya. Sota el lema “Ampliacions, No! Defensem el clima, la salut i la vida!”, les entitats volen que s’aturi de manera “indefinida” tots els projectes d’ampliació, siguin a Barcelona, a Madrid o a qualsevol altre aeroport.

Un avió enlairant-se a la tercera pista de l’aeroport del Prat / ACN

Els organitzadors distribuiran els manifestants en tres grans bloc al llarg del carrer Tarragona. El primer, anomenat de Justícia Climàtica, estarà situat al tram més pròxim a la plaça dels Països Catalans, a tocar de l’estació; el segon, Vides Dignes, anirà de València a Aragó; mentre que el tercer, Defensa del Territori, ocuparà el tram final, a plaça Espanya.

Pocs polítics

La proposta d’Aena per l’aeroport del Prat ha generat un intens debat polític a Catalunya i ha enfrontat la Generalitat amb el govern espanyol, però també a ERC amb JxCat, als comuns amb el PSC i al PSOE amb Podemos. Malgrat el rebuig mostrat les últimes setmanes, l’alcaldessa de Barcelona no anirà a la marxa, com tampoc ho farà cap conseller d’ERC, tot i que s’espera que representants de tots dos partits facin acte de presència.

Per acabar de complicar les disputes polítiques, aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat a Aena que recuperi la inversió al Prat amb les modificacions necessàries per no afectar la Ricarda, una derrota institucional dels comuns propiciada per l’abstenció del PSC a una proposició de JxCat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Erc terrorisme Ecologic del Baix Llobregat a setembre 19, 2021 | 11:38
    Erc terrorisme Ecologic del Baix Llobregat setembre 19, 2021 | 11:38
    4 patos valen mes que 85.000 llocs de treball pel porcioloitic Maragall el corrupte ecologic que va d3sviar el Riu Llobregat sense cap informe ecologic. MARAGALL TORNA EL RIU A ON ERA, TERRORISTA WMBIENTAL MARAGALL D'ERC
  2. Icona del comentari de: Enrix, Ex ,erc.ferrovial a setembre 19, 2021 | 12:53
    Enrix, Ex ,erc.ferrovial setembre 19, 2021 | 12:53
    Tete Maragall, prou estafar, prou robar, pro porciolorifar?FORA FERROVIALS D'ERC, FORA JUNQUERAS .CORRUPCIÓ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa