Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’advocacia prega considerar els animals com un membre de la família
  • CA

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha demanat aquest divendres que els animals siguin considerats com un membre més de la unitat familiar i no “com una simple mascota”, ha explicat l’organització en un comunicat. La petició ha sorgit d’un congrés que l’entitat col·legial ha organitzat aquest dijous i divendres a Barcelona, en què s’ha debatut sobre la regulació dels drets dels animals i els recents canvis implantants en la legislació per protegir-los.

La trobada ha analitzat les modificacions del Codi Civil català i de normativa estatal, a més de l’avantprojecte pendent d’aprovació d’una llei general de protecció animal al conjunt de l’Estat, que han passat a reconèixer per primer cop que els animals són éssers que “senten”. Per al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, és reflex d’un “moment històric” que comporta la “descosificació” dels animals en la legislació.

Tot i definir els canvis de “revolució legal”, la diputada responsable de la Comissió dels drets dels animals de l’ICAB, Carmen Valenzuela, ha explicat que l’organització col·legial treballa perquè els animals siguin considerats com un integrant més de la llar. En aquest sentit, ha destacat que a l’Estat espanyol hi ha mes llars amb mascotes que llars habitades per menors de 15 anys. «És una dada molt significativa del canvi de paradigma que suposa avui en dia el paper de l’animal dins la unitat familiar, al qual cal protegir i assegurar el seu benestar i cura», ha opinat Valenzuela.

El congrés també ha abordat els drets dels animals en l’àmbit dels delictes de violència domèstica. En aquest sentit, la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals de l’ICAB ha advertit de “la necessitat de tenir en compte el vincle de convivència amb la mascota en els casos de violència de gènere i domèstica per donar un tractament adequat a aquestes situacions”.

Més notícies
Recreació de les figures del pessebre que es van acabar penjant al carrer de Ferran / Ajuntament
Barcelona canvia el pessebre de Sant Jaume per un altre de mig quilòmetre
Notícia: Barcelona canvia el pessebre de Sant Jaume per un altre de mig quilòmetre
Comparteix
L'Ajuntament dedica 200.000 euros a penjar figures nadalenques entre Via Laietana i la Rambla
Barcelona multa amb 250.000 euros a 'Milanuncios' per venda il·legal d'animals / PIXABAY
Barcelona multa amb 250.000 euros ‘Milanuncios’ per venda il·legal d’animals
Notícia: Barcelona multa amb 250.000 euros ‘Milanuncios’ per venda il·legal d’animals
Comparteix
És el segon expedient sancionador que incoa el consistori contra la plataforma de compravenda per una infracció greu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa