Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona multa amb 250.000 euros ‘Milanuncios’ per venda il·legal d’animals
  • CA

La ciutat de Barcelona multa amb 250.000 euros el portal ‘Milanuncios’ per publicar anuncis il·legals de venda d’animals. Amb aquest, ja són dos els expedients sancionadors que incoa el consistori contra la plataforma de compravenda. El consistori estima que han comès una infracció greu de la llei de Protecció dels Animals de Catalunya, així com de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals de Barcelona.

Les pràctiques il·lícites amb animals, siguin quines siguin, no poden tenir cabuda a Barcelona. L’Ajuntament les combatrà amb tots els instruments legals possibles per erradicar-les”, ha assegurat la tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet. “Barcelona ha estat pionera a Espanya a l’hora de culminar un procediment administratiu per comerç il·lícit d’animals i hi tornarem les vegades que faci falta per garantir que es compleix la normativa”, ha afegit. La sanció ha estat interposada a través del Departament de Protecció dels Animals, informa l’ens públic.

Fonts municipals expliquen al TOT Barcelona que els anuncis publicats en aquest portal, una cinquantena, incompleixen la normativa perquè es venen cadells de gossos i gats per part de particulars abans de les 8 setmanes de vida dels animals, que és el temps mínim obligatori que cal tenir-los vinculats amb la mare. En aquesta línia, l’Ajuntament informa que aquests animals es venen sense cap registre de nuclis zoològics, sense el compromís d’esterilitzar-los, sense xip, sense desparasitar-los ni vacunar-los. A més, també es venen cadells de gossos potencialment perillosos. En definitiva, es tracta d’un incompliment sistemàtic i “molt greu” de la norma, de forma total o parcial.

El primer expedient sancionador, interposat l’any 2019, es troba recorregut als tribunals, després que l’empresa propietària del portal ‘Milanuncios’, ADEVINTA SPAIN SLU, presentés un recurs contenciós administratiu, per tal que els jutges esclareixin si la sanció que va imposar l’Ajuntament s’ajusta a la norma. Sigui com sigui, la sanció, de 150.001 euros, està pagada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JB a novembre 14, 2021 | 08:02
    JB novembre 14, 2021 | 08:02
    La Generalitat hauria de multarlos també, no únicament l´ajuntament, del govern espanyol no esperem res evidenment, i la multa d´un minim de dos milions d´euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa