Els acusats del crim de la Urbana planejaven anar a Port Aventura després de l’assassinat

Rosa Peral va proposar a Albert López un cap de setmana al parc d'atraccions si abans mataven Pedro Rodríguez

Els acusats pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Albert López, van planificar l’assassinat dues setmanes abans dels fets, segons ha volgut demostrar fiscalia a través d’un àudio de veu que Peral va enviar a López. “Ara m’ha sortit un descompte per anar a Port Aventura, si fem això, el següent cap de setmana podem anar a dormir allà amb les nenes”, s’ha pogut escoltar. Aquest arxiu, que va ser localitzat al telèfon de l’acusada, és del 19 d’abril del 2017 a la tarda. Els perits han pogut demostrar que el dia següent, el 20 d’abril, López va contractar un telèfon Lycamobile i el mateix dia tant Peral com López es van guardar aquest número, que no s’utilitzarà fins el dia dels fets.

El fiscal ha considerat que el missatge de veu evidencia la premeditació per part dels dos acusats de l’assassinat de Pedro Rodríguez amb l’objectiu de reemprendre la seva relació amorosa. Peral feia plans amb López perquè donava per fet que ja haurien matat a Pedro Rodríguez, segons ha sostingut la fiscalia.

El dia següent, 20 d’abril, López va comprar un telèfon de prepagament. Els perits han explicat que la investigació demostra que López es va desplaçar a casa de Peral i es van fer trucades perdudes per guardar-se el número de telèfon, però que aquest aparell no es faria servir fins el dia dels fets. Les trucades entre Peral i López seran “gairebé diàries” a partir d’aquest dia i fins el 28 d’abril.

La lectura de les converses han posat de manifest que els dies posteriors en diversos moments Peral enganyava a Rodríguez per estar amb López. El 25 d’abril, per exemple, Peral aprofita que el seu nòvio va a buscar el seu fill a l’escola perquè López vagi a casa seva. “Jo t’aviso, ara quan arribi em poso a fregar plats, i quan marxi t’aviso, em poso a passar una mica d’ell a veure si se’n va abans”. Després d’aquestes paraules de Peral, López va anar a casa seva.

Setmanes i mesos abans d’aquestes converses la relació entre la víctima i l’acusada també passava per moments difícils. “El que no ens mata ens farà més forts”, li diu Rodríguez diu a Peral el 20 de gener referint-se a les dificultats de la relació i recordant que portaven set mesos junts.

“Només la mort em separarà de tu, ets tot el que necessito en aquesta vida”, li va escriure Rodríguez a Peral com a mostra de fidelitat. “Pedro no m’ha tingut ni em tindrà, només tu m’has tingut i vull que segueixis tenint-me”, li va contestar Peral.

Més informació

Nou comentari