Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen a l’Ajuntament que publiqui més dades sobre pobresa energètica
  • CA

L’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) s’ha mostrat contundent amb la situació que envolta centenars de llars barcelonines i ha demanat situar la pobresa energètica al centre del debat polític. Segons dades de l’entitat, un 14,4% de les cases tenen dificultats per mantenir una temperatura adient a les èpoques de més fred o més calor, una xifra que se’n fila al 15,7% en el cas de les dones. En tot cas, les dades públiques sobre pobresa energètica són escasses, i per això els activistes demanen a l’Ajuntament que aporti dades periòdiques sobre la situació de Barcelona en aquesta matèria.

“Per nosaltres era important situar la qüestió de la pobresa energètica en el debat polític, i més en el context actual de preus”, ha dit la portaveu de l’APE, Maria Campuzano, en declaracions que ha recollit l’ACN. L’entitat ha lliurat un document a tots els grups municipals que concorren a les eleccions del 28 de maig, amb propostes concretes per pal·liar els efectes de la pobresa energètica. Entre elles, els demana un esforç per garantir l’accés al subministrament mitjançant un “compromís explícit” per incrementar la partida pressupostària destinada a l’assessorament en aquest aspecte.

Quatre mesos d’espera

Segons la plataforma, la situació és força crítica, i per això es demana consolidar una “estructura de ciutat” que permeti reduir el temps d’espera per ser atesos per un punt d’assessorament, que l’APE considera clau per a les famílies amb dificultats. La mateixa entitat xifra en quatre mesos el temps d’espera en alguns districtes, el qual consideren que és massa temps per a les famílies i avisen que “el context no augura cap millora”.

L’entitat també ha carregat contra Endesa. Asseguren que no està complint amb els acords que va signar amb el Govern català que els obliguen a instal·lar comptadors socials. Per això també demanen als grups municipals que pressionin a l’executiu de Pere Aragonès perquè mogui fitxa al respecte. Campuzano ha explicat que l’organització iniciarà una roda de converses amb ERC, BComú, PSC, Junts, Valents i CUP per exposar-los aquesta situació i demanar-los més mesures al respecte. Ciutadans i el Partit Popular no han atès la demanda de l’APE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa