Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acord segellat: el Barça jugarà a Montjuïc la temporada 2023-24
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona i la junta del FC Barcelona han segellat definitivament el pacte per a la reforma del Camp Nou i el trasllat temporal de l’activitat esportiva a l’estadi olímpic Lluís Companys de Montjuïc. El govern d’Ada Colau ha aprovat aquest dimecres al matí la llicència d’obres a l’Espai Barça, que podran començar aquest mes de juny quan acabi el curs esportiu. La temporada següent, 2023-24, l’activitat del club s’haurà de fer al recinte esportiu municipal. Només un any d’exili, per tant, de juny a juny.

L’alcaldessa Ada Colau i el president del Barça, Joan Laporta, ho anuncien aquest dimecres. “Ja estem treballant per fer efectiu el trasllat, però encara hem de treballar els detalls del gruix del canvi”, ha admès Colau, que ha assenyalat per exemple com club i ciutat pacten una “corresponsabilitat” en les obres que requereixi l’estadi i les necessitats derivades de mobilitat i seguretat a Montjuïc els dies de partit. “La temporada 2024-25 tornem a les Corts i la 2025-26 es culminarien les obres”, ha dit Laporta. Per tant, el nou estadi estaria plenament acabat el 2026.

Obres a l’estadi de Montjuïc per al Barça

Laporta ha avançat que Montjuïc necessitarà obres per adequar-se als requisits de les competicions de primera divisió. Per això, el club ha “iniciat una licitació a la que s’han presentat 3 enginyeries”, que faran propostes per adaptar l’estadi a les necessitats dels partits. D’altra banda, Laporta ha estimat que el Lluís Companys podrà acollir uns 60.000 espectadors, un aforament inferior que el del Camp Nou i que obligarà a fer una “optimització” de l’espai de forma “rotatòria i democràtica” per respectar al màxim els drets d’assistència dels socis i abonats, com també es farà a l’estadi de les Corts l’any vinent quan hi cabran menys assistents per les obres a la primera i segona graderies.

Els socis i abonats que vulguin prescindir d’assistir als partits de Montjuïc la temporada 2023-24 podran acollir-se a una excedència. “Montjuïc dona de sí, creiem que ho podem gestionar bé”, ha conclòs el president blaugrana. Si les obres al Camp Nou s’allarguessin, concretament la construcció de la 3a graderia que és el canvi més important, l’estada temporal es podria allargar els mesos d’estiu. Laporta descarta, però, que calgués una segona temporada d’exili: “Com a molt, aterrar al Camp Nou al setembre amb l’inici de la Lliga”.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha respost, a petició de la premsa, sobre el trasbals de l’entorn de Montjuïc: “Portem treballant-hi mesos, des que es va fer la proposta, de com hem d’habilitar aquest espai que és fràgil perquè és un parc i hi ha veïns”. “El metro no et deixa a la porta i no pot impactar negativament en el parc ni en els veïns”, ha advertit. Així, ha confiat que ambdues institucions es posaran d’acord per “tirar endavant totes les accions que siguin necessàries cada cop que hi hagi un partit”.

Companys d’estadi del Barça a Montjuïc

Com ja va explicar el TOT Barcelona, l’estadi de Montjuïc és una infraestructura multiusos: acull múltiples esdeveniments i activitats ciutadanes durant l’any. Com que són diverses i van canviant, la majoria de barcelonins no tenen en ment a què es destina l’estadi i molts culés van pensar directament que seria només per al Barça mentre durin les obres al Camp Nou. I no és pas així. El gestiona l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (B:SM), que també administra l’esplanada del Fòrum, el Palau Sant Jordi, el Bicing, els parquímetres, el Zoo o el Tibidabo.

Segons les condicions de cessió habituals alls espais que gestiona B:SM, qualsevol nou llogater ha de conviure amb l’agenda de ciutat. En altres paraules, el Barça pot ser l’estrella però no pot tenir l’estadi olímpic per a ell sol. De mitjana al Lluís Companys hi ha uns 160 actes anuals: mig centenar d’esportius, mig centenar més de culturals i la resta destinats al públic familiar o a d’altres segments de negoci com el corporatiu. Sumades, ronden el milió de visites.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa