Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’acció d’alguns ciutadans de Barcelona que indigna els usuaris del Bicing
  • CA

El Bicing és un dels transports que està més de moda entre la ciutadania de Barcelona. La xarxa de carrils bici de la ciutat cada cop és més gran i això fa que moltes persones optin per la bicicleta per anar d’un lloc a l’altre. El Bicing s’ha convertit, així, en un transport d’èxit molt ben vist per la ciutadania. Gran part del mèrit recau en les bicis elèctriques, que han augmentat considerablement en els darrers anys. Però l’acció vandàlica d’alguns ciutadans està dificultant la mobilitat i indigna als que fan servir aquest servei.

Per agafar la bicicleta, els usuaris del Bicing poden desbloquejar les bicicletes mitjançant una targeta o amb una aplicació del mòbil. Els que opten per aquest últim sistema -la gran majoria- han d’escanejar un QR o intruir el codi que apareix al manillar. Ara bé, hi ha qui es dedica a ratllar o arrancar l’etiqueta on apareix el codi, fet que impossibilita el desbloqueig de la bici.

Els usuaris tenen la seva hipòtesi

L’indignació és evident entre els que fan servir aquest servei. Aquesta acció podria estar-se utilitzant perquè ningú faci servir la bicicleta amb què estaves circulant un cop la deixes aparcada. D’aquesta manera, els que fan malbé el codi aconsegueixen que ningú agafi la bici i poden tornar-la a fer servir al cap d’una estona si recorden el codi que hi havia. Hi ha qui pensa, alhora, que és una acció més que intenta molestar els que utilitzen el Bicing. En tot cas, aquestes no deixen de ser hipòtesis que es poden recollir a les xarxes i a les estacions.

Indignació i humor a les xarxes

Davant d’aquest nou panorama, també hi ha qui opta per l’humor. “Per si algú ho necessita, he estat una estona provant i els dos dígits esborrats són un 3”, comenta un usuari de Twitter acompanyant la frase amb una fotografia del codi retallat. D’altra banda, també hi ha els que l’acció els provoca molta indignació i opten per aconsellar a la resta que “portin la targeta física sempre”.

Servei metropolità de Bicing

Tot plegat, mentre les administracions ha anunciat un servei metropolità de bicis elèctriques compartides de cara a l’any vinent. Així ho han confirmat els responsables, que han detallat que els usuaris del Bicing de Barcelona tindran a la seva disposició un abonament compartit que permetrà utilitzar i combinar els dos serveis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní indignat. a octubre 28, 2022 | 08:21
    Barceloní indignat. octubre 28, 2022 | 08:21
    Doncs, ja és molt que algú combati les bicicletes i els seus incívics conductors. Molt bé!
  2. Icona del comentari de: Barceloní indignat. a octubre 28, 2022 | 08:21
    Barceloní indignat. octubre 28, 2022 | 08:21
    Doncs, ja és molt que algú combati les bicicletes i els seus incívics conductors. Molt bé!
  3. Icona del comentari de: Joan a octubre 29, 2022 | 21:51
    Joan octubre 29, 2022 | 21:51
    No vull ficar-me gaire, però com a conductor amb 60.000 kms l'any durant 50 anys, en moltes ocasions (no sempre perquè hi han pocs que són respectuosos) només complicant les coses. Avui ja fa dos anys condueixo molt poc camino molt a peu i tinc encara més problemes: Ciclistes a tota velocitat Tant per el carril bici (pocs i va) com per la mateixa vorera tenim carril bici que no utilitzant. El mateix passa amb el patinets elèctrics. Però: la culpa és d"ells? Si Pero no tota, la culpa és que els guàrdies urbans (em nego a dir policia) no hi han, no, no hi han i si per casualitat veus un tant els i fa, ho veig cada dia a Viladecans, Tant sols veig vigilants de la zona blava o si que multen pero cotxes aparcats a guals, zones prohibides com entre d'altres els aparcaments per minusvàlids (avui mateix al carrer del llevat un cotxe els minusvàlids que porta tres dies ha pasat un urbà ho recrimino en veu alta per ni cas) jo multaria aquest guàrdia yrbàsuposo que altres llocs malbé

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa