Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un abonament permetrà a usuaris del Bicing utilitzar el servei metropolità
  • CA

El servei metropolità de bicis elèctriques compartides serà una realitat el 2023. Així ho han confirmat aquest dimarts les diferents administracions implicades, que han detallat que els usuaris del Bicing de Barcelona tindran a la seva disposició un abonament compartit que permetrà utilitzar i combinar els dos serveis.

La iniciativa coneguda com a AMBici es desplegarà de manera progressiva en quinze municipis de la corona metropolitana i comptarà amb prop de 2.600 bicicletes 100% elèctriques d’última generació i amb 236 estacions d’estacionament. Entre aquestes estacions, les autoritats preveuen la instal·lació de set intercanviadors, on els usuaris del Bicing barceloní podran canviar de servei i viceversa, que estaran ubicats als municipis fronterers amb la capital catalana.

La tarifa compartida costarà al voltant de 60 euros anuals

La intenció és que el nou servei arribi a principis del 2023 a les poblacions de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat, i que en els tres mesos següents, ho faci als dotze municipis restants. Almenys durant el primer any de vida, l’abonament de l’AMBici costarà 25 euros amb els primers 30 minuts gratuïts, si bé es preveu que la tarifa compartida amb el Bicing sigui més cara i s’elevi aproximadament fins als 60 euros anuals. Un cop superat aquest llindar, el trajecte costarà mig euro cada 30 minuts.

Set intercanviadors en quatre municipis diferents

Segons els càlculs de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), prop d’1,2 milions de persones utilitzaran aquest servei. Pel que fa a les estacions que serviran d’intercanviador amb el Bicing barceloní, l’administració preveu instal·lar set espais que estaran ubicats en aquests punts: tres a l’Hospitalet de Llobregat (Collblanc, Ciutat de la Justícia i Riera Blanca), dos a Sant Adrià de Besòs (Campus UPC Diagonal Besòs i la Pau), un a Santa Coloma de Gramenet (Baró de Viver) i un a Esplugues de Llobregat (Zona Universitària).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa