Absolts 13 estudiants que s’enfrontaven a vuit anys de presó per aldarulls

L'Audiència anul·la la investigació per vulnerar els drets dels encausats a l'atribuir-los incidents "de forma indiscriminada"

L’Audiència de Barcelona ha absolt 13 estudiants als quals Fiscalia acusava de cometre aldarulls a la Via Laietana durant una protesta el 2017 en contra de la pujada de taxes universitàries. Segons ha informat eldiario.es, la sentència conclou que la investigació va vulnerar els drets dels joves per imputar-los “de forma indiscriminada i imprecisa” l’autoria dels incidents. La Fiscalia els responsabilitzava d’haver remat un contenidor i haver trencat els vidres de l’aparador d’un establiment de Via Laietana.

La resolució anul·la la causa judicial per “indefensió” dels drets dels acusats, la majoria dels quals són militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. Alerta Solidària ha definit l’absolució dels joves com una “victòria” del moviment estudiantil. El moviment Pública a judici -que ha convocat un acte demà a plaça Universitària per celebrar la resolució judicial- ha recordat que, a més de la pena de presó, la Fiscalia també demanava una multa de 140.000 euros als encausats.

Més informació

Nou comentari