Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolta una dona obligada a empassar-se condons amb cocaïna abans de volar al Prat
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha absolt una dona que una xarxa de narcotraficants va captar i va emprar com a mula per transportar droga de Lima a Barcelona en avió. Abans de prendre el vol fins a l’aeroport del Prat, la dona va haver d’empassar-se 28 condons amb cocaïna líquida per dur-la amagada a l’estòmac. El TSJC ha ratificat la sentència absolutòria de l’Audiència de Barcelona i ha desestimat el recurs de la Fiscalia, que acusava la dona d’haver comès un delicte contra la salut pública.

Contra el criteri del Ministeri Públic, la sala civil i penal del TSJC replica que la dona va ser víctima del tràfic d’éssers humans. En aquest sentit, recalca que va caure en una organització que va obligar-la a transportar substàncies il·legals a causa de travessar una “situació de gran vulnerabilitat”, ha informat el TSJC aquest dilluns.

La sentència recalca que la dona jutjada és protagonista d’un episodi en què no va tenir “cap més opció real o acceptable que sotmetre’s a l’abús” perpetrat pels qui la van reclutar. Afegeix que va ser “sotmesa a tot tipus de control personal”. En aquest sentit, destaca que va haver de deixar el seu nadó a una amiga, excusant-se dient que marxava uns dies per feina. A continuació, els seus captadors la van dur a un establiment on van fer-li que ingerís els preservatius farcits de cocaïna, “després d’una preparació corporal mitjançant una ingesta medicamentosa i injectable”, detalla la resolució.

Un cop ocultava el carregament d’estupefaents dins del cos, la van conduir a l’aeroport de Lima, amb 250 euros, un bitllet de retorn i una reserva d’allotjament a Barcelona. Tot se li va requisar al ser interceptada al Prat. La sentència del TSJC afegeix que “no hi ha dubte del fet que la dona es va trobar a l’arribar-hi en una situació de desarrelament, en un lloc que desconeixia i sense contactes”.

El tribunal afegeix que la única indicació que la dona va rebre abans d’arribar a territori català era que “la recolliria algú que l’esperava a l’aeroport, de qui desconeixia qualsevol referència”. Per tots aquests fets, els jutgen conclouen que la dona no pot ser condemnada perquè es va produir “abús d’una persona en situació de vulnerabilitat”.

Més notícies
Molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat / ACN
El Govern també s’obre a estudiar la instal·lació de molins de vent a Collserola
Notícia: El Govern també s’obre a estudiar la instal·lació de molins de vent a Collserola
Comparteix
La consellera d’Acció Climàtica considera molt “interessant” la iniciativa
Un avió Airbus A350 de la companyia Singapore Airlines, estacionat al dic sud de la T1 de l'aeroport del Prat / ACN
Recuperar els vols amb l’Àsia, l’assignatura pendent del Prat
Notícia: Recuperar els vols amb l’Àsia, l’assignatura pendent del Prat
Comparteix
L’aeroport barceloní ha restablert 39 vols que tenia abans de la pandèmia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: sort que no és catalana i que va pagar 10€ d'autopistes amb la targeta d'altri ... a novembre 09, 2021 | 17:36
    sort que no és catalana i que va pagar 10€ d'autopistes amb la targeta d'altri ... novembre 09, 2021 | 17:36
    perfecte, així doncs, qualsevol que les passi magres econòmicament, té dispensa per delinquir?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa