Absolt un taxista per a qui demanaven presó per una agressió durant una vaga

La petició de la fiscalia era de sis anys però no s'ha pogut demostrar l'acusació

La Secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha absolt un taxista acusat de delictes d’atemptat a un agent i desordres durant la vaga del sector el 2018 a la capital catalana ​​i per a qui la fiscalia va reclamar una condemna de sis anys de presó. La sentència, consultada per Europa Press, no considera provat que l’home colpegés agents de Mossos d’Esquadra llançant pots de fum, segons ha informat Catalunya Ràdio.

Es refereix a la manifestació del 25 de juliol de 2018, en què el sector del taxi va protestar per la regulació de les llicències VTC, i la sentència exposa que l’home portava pots de fum i va llançar un cap als policies, “no consta que arribés a assolir cap d’ells i sense que s’hagi acreditat que pretengués menyscabar l’autoritat dels mateixos”.

En el judici, celebrat el 3 de desembre, l’acusat, Diego M., va titllar d'”alguna cosa més que desorbitada” la petició de la fiscal de condemnar-lo a sis anys de presó, i va demanar a la Sala prendre en compte aspectes atenuants per intentar rebaixar la pena fins a la meitat.

El seu advocat, Alejandro Burón, va negar davant els magistrats que Diego M. llancés cap objecte als antiavalots de Mossos que protegien l’edifici de la Delegació de Govern durant la protesta i va apel·lar als enregistraments de la jornada per replicar als tres agents de Mossos que van afirmar haver vist a l’acusat llançar el pot de fum.

“Portava pots de fum, de color negre i groc pels colors de l’taxi, perquè fos més cridaner i tingués més repercussió. En cap moment vaig llançar els bots a la línia policial”, va declarar Diego M. en el judici, que va afirmar que va usar pots petits i després els va deixar a terra.

Més informació

Nou comentari