Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolt el fotoperiodista detingut després de la sentència de l’1-O
  • CA

Absolt per “falta de proves“. Albert García, fotoperiodista de El País que treballava durant les protestes per la sentència de l’1-O, és exculpat. Un dels motius: els “seriosos dubtes” de la versió policial, que el culpava d’una agressió a un agent, ha afirmat el titular del jutjat penal número 8 de Barcelona, Jorge González Ibarburen, tal com ha avançat El País.

S’acusava García d’un delicte de resistència a l’autoritat durant les protestes postsentència relativa als fets de l’1 d’octubre de 2017. En concret, el ministeri públic acusava el fotoperiodista d’agredir a un agent de la policia espanyola. La Fiscalia primer va demanar un any i mig de presó, per dos delictes contra l’autoritat, però després va rebaixar la condemna una multa de 4.800 euros. Finalment, tot ha quedat en res. L’acusat ha denunciat un “muntatge policial“.

La versió de García i d’alguns dels testimonis que eren presents al lloc dels fets desmunta la versió de la policia. No hi ha “proves fefaents” d’aquest posicionament, conclou l’escrit de la justícia. De fet, contradiu de pla els arguments d’aquest cos. La presumpta baralla de García contra el policia no va existir, “més aviat és una agafada d’un agent de l’autoritat a una persona amb la finalitat de procedir a la seva detenció”.

A través de Twitter, Garcia ha celebrat l’absolució, però ha criticat que “mai hauria d’haver estat imputat per uns fets absolutament inventats“. També ha volgut agrair el suport rebut per part de companys de professió, polítics i tota mena de personalitats públiques al llarg de tot el procés.

Els fets es remunten a la cinquena jornada de mobilitzacions al carrer, amb forts incidents als carrers de Barcelona. En concret, l’acció es focalitza en el moment en què dos agents de la policia espanyola van colpejar un jove i el van tirar a terra, moment en el qual el fotoperiodista de El País va acostar-se per prendre fotografies. “Era una actuació que semblava fora de protocol i em vaig posar a fotografiar-la“, va explicar al judici l’acusat. El seu relat dels fets explica que l’agent en qüestió va impedir-li prendre les instantànies i poder fer la seva feina. De fet, assegura que va ser el mateix policia qui li va donar un cop fort al pit.

Les associacions professionals de periodistes consideren que es tracta d’un “judici a la premsa” i que la voluntat d’aquest agent de la policia espanyola va ser evitar que els fotoperiodistes i la premsa en general poguessin explicar els fets d’aquella jornada i d’aquell incident, en particular.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 02, 2021 | 23:18
    JordiP novembre 02, 2021 | 23:18
    Al Baena encara no se l'hi ha després i caugut a terra la cara? Si tinguèssin una mica d'hombria, o bé dimitien tots o bé els processaven per atentat terrorista contra el prestigi d'un corps policial bicentenari. O és que a Espanya, la policia pot mentir amb total impunitat? Quina M.... de democràcia és aquesta? Plena? He, He, he. Plena de M.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa