Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
94.000 persones van començar el 2019 des de l’avinguda Maria Cristina
  • CA

L’entrada al 2019 va vestir-se de llarg ahir a Barcelona amb una potent barreja de pirotècnia i il·luminació a l’avinguda Reina Maria Cristina, que va aplegar 94.000 assistents, segons l’Ajuntament, prop de 15.000 més que l’any passat. Al davant de les quatre columnes de Puig i Cadafalch, una esfera gegant s’il·luminava amb diferents projeccions que representaven les cultures del món però que partia de la nostra tradició de menjar 12 grans de raïm amb la celebració de les campanades.

L’espectacle de benvinguda a l’any nou va durar 24 minuts i va transcòrrer sense incidents. El show, a càrrec dels francesos Groupe F –també autors de la clausura dels Jocs Olímics del 92– va constar d’una posada en escena espectacular que combinava quatre elements principalment: el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions. Christophe Berthonneau va ser el director artístic, i la música original la va compondre Scott Gibbons.

Amb aquesta projecció ja van sis anys des que es realitza l’espectacle d’entrada al nou any a les fonts de Montjuïc, que es va iniciar al 2013 i que mostra l’evolució dels dos mandats, des de Xavier Trias fins a Ada Colau.
 

Més notícies
D’anunci turístic a ‘show’ olímpic: així ha evolucionat el Cap d’Any de Barcelona
Notícia: D’anunci turístic a ‘show’ olímpic: així ha evolucionat el Cap d’Any de Barcelona
Comparteix
Turisme de Barcelona i agents econòmics cofinançaven l'espectacle fins que Ada Colau va internalitzar-ne el cost i el disseny el 2016
Foc, llum, pirotècnia i videoprojeccions en l’espectacle de Cap d’Any de Barcelona
Notícia: Foc, llum, pirotècnia i videoprojeccions en l’espectacle de Cap d’Any de Barcelona
Comparteix
La companyia francesa Groupe F, especialista en espectacles de carrer de gran format, ha dissenyat el muntatge expressament per a la ciutat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sí, clar a gener 01, 2019 | 10:31
    Sí, clar gener 01, 2019 | 10:31
    I a Passeig de Gràcia el 21D érem 40.000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa