Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
60 quilòmetres de la xarxa elèctrica de Barcelona es renovaran en tres anys
  • CA

La xarxa elèctrica soterrada de Barcelona serà renovada en gran part els pròxims tres anys amb el pla d’inversions 2020-2022 d’Endesa. Segons ha anunciat la companyia, a la ciutat es renovaran 60 quilòmetres d’aquest cablejat. Es tracta d’una substitució de cable convencional per cable trenat, menys voluminós i alhora més resistent, ja que les tres fases queden unides però aïllades, i això s’eviten contactes perillosos per culpa del vent o altres factors externes.

En el mateix pla també s’ha programat l’ampliació de diverses subestacions i millores tècniques en d’altres. 

Canvis per a les Corts i Sants-Montjuïc

Un dels centres de transformació que es milloraran amb el pla d’inversions dels pròxims tres anys és la subestació anomenada de Facultats, que és entre les facultats de Farmàcia i de Biologia i el Camp Nou, al barri de Maternitat i Sant Ramon, al districte de les Corts. La nova instal·lació permetrà a aquesta subestació fins a 49.000 clients del districte de les Corts i del de Sants-Montjuïc. Els canvis que s’hi faran “incrementaran la fiabilitat i el suport del mercat elèctric” a la zona.

També a Collblanc

A la subestació de Collblanc, situada al terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat però que té efectes sobre Barcelona, es farà una renovació tecnològica del cable d’alta tensió a 110kV. És un centre de transformació que també porta l’electricitat a clients de les Corts i de Sants-Montjuïc. 

Al Paral·lel i a Penitents

En dues subestacions més també es renovarà l’aparellatge elèctric de les subestacions: la de Penitents al capdamunt del districte de Gràcia, i la de Mata, al carrer Vila i Vilà, just darrere del Paral·lel. Aquesta última és sensible pel tipus de clients que té, més que per la quantitat, perquè alimenta instal·lacions institucionals amb molts treballadors: la seu de la UGT, a la rambla del Raval, l’Arts Santa Mònica, a la part baixa de la Rambla, les seus de la Generalitat i l’Ajuntament de la plaça Sant Jaume i la rodalia i totes les instal·lacions militars del passeig de Colom, a més de tots els veïns d’aquesta àrea de la part baixa de Ciutat Vella.

Un total de 675 milions invertits a Catalunya

En total, Endesa invertirà a Catalunya un total de 675 milions d’euros bruts entre el 2020 i el 2022, en obres per millorar les infraestructures. L’objectiu de la companyia és, segons els seus portaveus, “desenvolupar i reforçar la xarxa elèctrica d’alta, mitjana i baixa tensió” per “consolidar i incrementar la qualitat del subministrament elèctric” als més de 4,4 milions de clients que té. Per decidir les inversions han fet estimacions de l’evolució de la demanda i el volum i la ubicació dels nous subministraments.

Més notícies
Endesa denuncia un sabotatge que ha deixat sense servei milers d’abonats
Notícia: Endesa denuncia un sabotatge que ha deixat sense servei milers d’abonats
Comparteix
L'empresa apunta a la plantilla d'Elecnor, una empresa subcontractada, que avui fa vaga. CCOO ho nega i acusa la companyia de cometre "una tremenda irresponsabilitat"
Barcelona Energia compra electricitat a Endesa
Notícia: Barcelona Energia compra electricitat a Endesa
Comparteix
L'Ajuntament de la capital catalana adquirirà els certificats d'origen d'energia 100% verda a l'elèctrica que van "fer fora"
Endesa denunciarà Elecnor pel sabotatge que ahir va deixar milers d’abonats sense servei
Notícia: Endesa denunciarà Elecnor pel sabotatge que ahir va deixar milers d’abonats sense servei
Comparteix
La companyia elèctrica atribueix als treballadors de l'empresa subcontractada 35 actes de sabotatge

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa