Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Endesa denunciarà Elecnor pel sabotatge que ahir va deixar milers d’abonats sense servei
  • CA

Endesa denunciarà Elecnor pel sabotatge de 23 centres de transformació que ahir van deixar sense servei milers d’abonats. Fonts de l’empresa expliquen que presentaran una denúncia única avui contra una de les tres empreses subcontractades per a les tasques de manteniment. Detallen que ho faran per 35 incidències que es van donar a 23 centres de transformació, que abasteixen els usuaris d’Endesa de barris com Vallcarca, el Carmel i Guinardó. 

Fonts de la companyia confirmen al TOT Barcelona que tenen “evidències” sobre la implicació de la plantilla d’Elecnor en el sabotatge. Els treballadors de l’empresa subcontractada per Endesa estaran en vaga fins a l’1 d’abril perquè no estan d’acord amb la nomenclatura dels conceptes salarials. A més, operaris d’Elecnor que ahir formaven part dels serveis mínims van explicar a aquest diari que la vaga prové de la mala relació amb les altres dues empreses subcontractades per la companyia elèctrica.

No és la primera vegada que Endesa pateix manipulacions d’aquesta mena, segons recorden les mateixes fonts. Fa quatre anys un acte de sabotatge semblant va provocar afectacions al servei i l’empresa va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra. La investigació, però, no va aconseguir identificar els responsables, segons lamenta Endesa. 

Segon sabotatge en menys d’un mes

És el segon cas de presumpte manipulació d’instal·lacions que pateix Endesa en les últimes setmanes. El 4 de març un nen va resultar ferit després de caure per un forat de ventilació a plaça Espanya. Endesa va denunciar que un acte vandàlic hauria ocasionat l’accident. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa