Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Endesa denuncia un sabotatge que ha deixat sense servei milers d’abonats
  • CA

Milers d’abonats d’Endesa s’han quedat a les fosques aquest matí per un acte de sabotatge als centres de transformació, segons ha denunciat l’empresa. Els treballadors d’Elecnor, una companyia subcontractada per Endesa, estan en vaga per un desacord en la nomenclatura dels conceptes salarials. Endesa creu que 23 centres de transformació, que abasteixen milers d’usuaris, han estat manipulats.

A les set del matí 7.000 usuaris s’han quedat sense llum, però segons la companyia cap a les 18 hores ja s’ha restablert el servei i tots els afectats tornen a tenir electricitat. A les 13.00 ja només quedaven 1.000 abonats sense llum. Els barris afectats han sigut el Carmel, Vallcarca i el Guinardó. 

Endesa anuncia que denunciaran els fets als Mossos d’Esquadra i que no és la primera vegada que pateixen un sabotatge per part de treballadors.

CCOO titllla la companyia d’irresponsable

Tanmateix, CCOO, sindicat que ha convocat la vaga, nega que hi hagi hagut cap sabotatge. En un comunicat recollit per l’ACN, el sindicat acusa Endesa d’una “tremenda irresponsabilitat” i  de “criminalitzar l’actitud dels treballadors”. “En cap cas els treballadors d’Elecnor han sabotejat les instal·lacions d’Endesa”, diuen. El mateix text assegura que els treballadors es limiten a “exercir el seu legítim dret a la vaga amb total responsabilitat, com a dret fonamental”.

Elecnor està subcontractada per Endesa per fer tasques de reparació i manteniment, i intervenen quan els centres de transformació pateixen avaries. Fonts de l’empresa precisen que tots els treballadors d’Elecnor tenen claus per accedir als centres de transformació. A mesura que avancen les hores els abonats recuperen el servei, segons manifesten fonts d’Endesa. “Estem treballant perquè restablir el servei”, expliquen fonts de la companyia elèctrica. 

Relació “gens bona” entre les empreses subcontractades

Segons expliquen dos treballadors de l’empresa Elecnor que formen part dels serveis mínims, la relació entre les tres empreses que gestionen les reparacions de l’entramat elèctric “no és gens bona, i d’aquí ve el conflicte”, han explicat a aquest diari. Pel que fa a l’origen dels sabotatges, han preferit no fer cap declaració.

Un dels episodis més greus ha estat el del transformador del carrer Concepció Arenal 145, al barri del Congrés i els Indians. En aquest cas es tracta d’un transformador extern que ha estat cremat i que necessita canviar-se completament. Els operaris que hi treballen han calculat que encara els queden “5 o 6 hores com a mínim” fins poder recuperar el servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa