Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Últimes 24h per als Legionarios de Sant Andreu: atrinxerar-se o marxar
  • CA

Últimes hores de combat -que no de la guerra- per a l’associació Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona. Acceptar 12.500 euros d’indemnització per marxar després d’utilitzar de franc un local a les antigues casernes de Sant Andreu cedit pel Consorci de la Zona Franca o resistir i atrinxerar-se a l’espera que un jutge els desallotgi.

Aquest dijous 10 de febrer a les 23.59h finalitza el termini donat pel Consorci perquè l’entitat reculli i deixi lliure el local que ocupa a Torres i Bages, 122, al barri de Sant Andreu, des del 2013. A més del rebuig veïnal, per la presència d’una entitat que en un espai de propietat pública -els terrenys pertanyen a Adif- de gent que fa apologia i pràctica del franquisme, la pressió de l’Ajuntament des del 2018 han empès el Consorci, molt reticent, a iniciar el procés per fer-los fora de manera definitiva. Si els Legionarios no accepten la indemnització, en concepte d’unes suposades obres de millora al local, iniciarà la via judicial, tal i com va confirmar el TOT Barcelona de fonts del CZF el 26 de gener.

El gener del 2020 ja es van dipositar diners per si les tres entitats que aleshores es trobaven als terrenys acceptaven un acord. No van acceptar, i novament, després d’un any de pandèmia i de gestions aturades, el juliol del 2021, i després d’un nou requeriment, dues de les tres van agafar els diners i van marxar: La Hermandad de los Caballeros Mutilados i la Hermandad de los Sargentos Mutilados.

El TOT Barcelona ha accedit a l’interior de les antigues casernes i el local aquest dimecres, 9 de febrer, i el pati del local continua ple, amb gran quantitat de taules i cadires i diversos objectes. I de fet, un dels socis de l’entitat carreteja utensilis d’hort per la zona exterior, el gran solar que comparteixen amb els pocs veïns que encara viuren a les casernes.

Els Antigos Caballeros, els pocs que queden després que una disputa pel poder a l’entitat fes que una part dels socis marxessin, sembla que volen continuar la guerra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enric a febrer 10, 2022 | 13:07
    Enric febrer 10, 2022 | 13:07
    el foc purifica, que no surtin i caigui un llap màgic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa