Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
8.000 pisos nous i un milió de m2 més per a activitat econòmica al 22@
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona reservarà terreny al 22@ per incrementar la construcció de 9.000 pisos previstos al districte tecnològic de Sant Martí fins a 17.000 i, a més, permetre la instal·lació d’oficines i d’empreses en un milió de metres quadrats més. L’ampliació, però, és encara en una fase embrionària, no compta encara amb dates precises de quan es materialitzarà ni tampoc s’ha detallat la inversió que es requerirà per escometre les obres.

El projecte per culminar la reforma iniciada l’any 2000, que es debatrà al pròxim ple municipal, parteix d’entrada amb prou suport per superar el tràmit d’aprovació provisional amb els vots de les dues forces del govern municipal (Barcelona en Comú i PSC) i d’ERC. L’equip de govern ha assegurat que pretén que la proposta permeti augmentar d’un 10% a un 30% el terreny del 22@ destinat a habitatge sense restar sostre per a activitat econòmica.

Alhora, l’Ajuntament es compromet que 12.000 dels 17.000 domicilis siguin de preu assequibles i en la seva majoria de lloguer i de gestió pública. Dels 9.000 pisos que el planejament contemplava fins ara, queden uns 7.000 per construir. A banda, s’autoritzarà que en un mateix edifici es barregin oficines i habitatges.

En paral·lel, el consistori preveu desafectar 1.000 habitatges que estaven condemnats a desaparèixer, es catalogarà 450 finques com a patrimoni per evitar que siguin enderrocades, s’anuncia el desplegament d’un disseny de carrers amb l’etiqueta de verda i de feminista es blindarà la indústria que hi continua entre els grans edificis d’oficines “per evitar la gentrificació i que es substitueixi una activitat per una altra”, ha apuntat la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz. A més, ha defensat que l’ampliació suposa “corregir mancances històriques del 22@”. “Volem que passi de ser un espai de la ciutat on només s’hi treballa a un espai on es pugui viure i treballar“, ha sintetitzat.

Fita de 175.000 llocs de feina

De tirar endavant el pla, el 22@ acabarà sumant tres milions de metres quadrats de sostre econòmic. A banda del milió de metres quadrats que s’han anunciat aquest dimecres que es reservaran perquè siguin desenvolupats, hi ha 800.000 que es troben en tràmit i un altre milió ja ocupat. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que, fins ara, el districte tecnològic ha generat 115.000 llocs de treball “d’alta qualitat i de sectors tecnològics emergents” i que Barcelona aspira amb les parcel·les que posarà a disposició que es creïn altres 60.000 per assolir la fita de 175.000 llocs de feina.

Collboni ha tret pit que Barcelona concentrés el 80% de la compra d’oficines a l’Estat durant 2021. “Gràcies al 22@, el districte de Sant Martí ha generat més inversió en oficines que tota la ciutat de Madrid. Tenim empreses que volen venir, crear llocs de treball i hem de construir i facilitar-los l’aterratge. Això va com un tiro“, ha presumit Collboni.

Tot i que ha preferit no concretar ni quina despesa exigirà a l’Ajuntament ni dels inversors, el tinent d’alcalde sí que ha admès que es necessitaran “milers de milions d’euros d’inversió” privada perquè l’expansió del 22@ prosperi. “Farem una ofensiva comercial per anar a buscar inversió per desenvolupar el pla. És clau que la roda de la inversió privada flueixi i estem en un bon moment per aconseguir-ho”, ha diagnosticat.

A banda, la reforma dotarà de 35.000 metres quadrats d’equipaments públics. A falta de més concreció, sí que s’avança la construcció d’un mercat en una ubicació encara per aclarir.

Més notícies
Exterior de la T2 de l'aeroport del Prat / Aena
Uber aconsegueix places fixes a l’aeroport de Barcelona
Notícia: Uber aconsegueix places fixes a l’aeroport de Barcelona
Comparteix
La companyia ha guanyat una licitació d'AENA i podrà aparcar a les dues terminals
La cap d'epidemiologia del Vall d'Hebron, Magda Campins, durant una roda de premsa / ACN
Magda Campins desaconsella estendre una 4a dosi de vacuna antiCovid
Notícia: Magda Campins desaconsella estendre una 4a dosi de vacuna antiCovid
Comparteix
L'epidemiòloga de la Vall d'Hebron considera que només té sentit per pacients immunodeprimits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa