Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El vicepresident de Junts formarà part de la candidatura de Xavier Trias

La candidatura de Xavier Trias ja està completa. Els cinc primers llocs seran per al partit de Turull i Borràs, el sisè per al PDeCAT i el vuitè per a Demòcrates. Però a més, el número 7 serà ocupat pel vicepresident i portaveu de Junts, Josep Rius, un nom molt significatiu políticament tenint en compte que Xavier Trias va insistir a amagar les sigles de Junts en el nom de la candidatura per, va explicar, “poder aconseguir el vot de gent que no votaria Junts”. Rius se suma així a altres noms ja coneguts com els exconsellers Victòria Alsina, Damià Calvet i Ramon Tremosa, o les dues principals cares del grup municipal, Neus Munté i Jordi Martí.

Els militants de Junts han de ratificar aquest dijous la configuració d’una llista que reserva deu llocs per a altres formacions que han acordat unir-se a l’exalcalde. Cal anar, això sí, fins al sisè lloc de la llista per veure un nom que no sigui de Junts. Tal com ha pogut saber el TOT Barcelona, l’exconsellera i número dos d’Artur Mas al Parlament, Joana Ortega, serà la cara visible del PDeCAT i ocuparà el sisè lloc de la llista. La representant Demòcrates serà Titón Laïlla, que hi anirà en novè lloc. Totes les enquestes apunten que aquests nou noms aconseguirien un lloc al ple de l’Ajuntament de Barcelona.

Josep Rius, vicepresident de Junts | ACN

Sense rastre de Junts a la papereta

Junts per Catalunya lluirà als primers llocs de la llista de Trias, però no al nom de la candidatura. L’exalcalde ha optat per marcar perfil propi, amagant les sigles de Junts, que no apareixeran a la papereta. Malgrat tot, en una entrevista al canal 324, Trias va deixar clar que “no és que amaguem les sigles”, sinó que simplement “no anirem sota el nom de Junts”. “La meva candidatura es dirà Trias per Barcelona, el nom oficial, i dins d’aquesta candidatura hi haurà gent de Junts, espero que gent del PDeCAT i tot un ventall de gent que completarà la candidatura”, esmentava durant la conversa.

A hores d’ara Xavier Trias parteix de cinc regidors al consistori, però amb la majoria d’enquestes situant-lo o bé de guanyador o en una pugna molt ajustada amb Collboni i Colau. De fet, l’exalcalde va ser la carta que va posar Junts sobre la taula després de la retirada sobtada de la política de la fins aleshores cap de files de Junts a Barcelona i també membre de la direcció de Junts amb Carles Puigdemont, Elsa Artadi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ese partido del que usted me habla... a abril 12, 2023 | 22:43
    Ese partido del que usted me habla... abril 12, 2023 | 22:43
    Sé fuerte, Krls, hacemos lo que podemos.
  2. Icona del comentari de: Continua el frau convergent a abril 12, 2023 | 22:56
    Continua el frau convergent abril 12, 2023 | 22:56
    Un altre convergent de tota la vida. A qui volen enganyar?
  3. Icona del comentari de: Repartint menjadores a abril 13, 2023 | 06:05
    Repartint menjadores abril 13, 2023 | 06:05
    Quants càrrecs i sous acumula Rius? Quins mèrits té? Tants pocs militants teniu que heu de repartir els càrrecs sempre entre els mateixos?
  4. Icona del comentari de: Rsalva a abril 13, 2023 | 12:28
    Rsalva abril 13, 2023 | 12:28
    Municipals: assalt a les diputacions i consells comarcals, les menjadores sense control

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa