Viatge secret de Felip VI a Barcelona per evitar protestes

Han vingut a donar un premi | No s'ha fet oficial la visita fins que ja havien marxat

Felip Vi i Letizia han viatjat aquest matí a Barcelona per entregar el Premi Cervantes al poeta Joan Margarit, que havia de rebre el guardó el passat mes d’abril però la pandèmia ho va posposar. Seria un viatge més dels reis espanyols a Catalunya si no fos perquè la visita s’ha mantingut en secret i la Casa Reial només l’ha fet públic un cop l’acte s’havia acabat i els reis ja eren fora.

El monarca hauria viatjat a Barcelona a primera hora del matí, segons ha avançat El País. L’acte, que ha estat catalogat de “privat” per la Casa Reial, no figurava a l’agenda oficial de Felip VI. L’entrega del premi ha tingut lloc al Palauet Albéniz de Montjuïc i ha comptat amb la presència del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez.

Visites recurrents

L’última visita de Felip VI a Barcelona va ser el passat 9 d’octubre, quan va viatjar a la capital catalana per a l‘entrega de premis de la Barcelona New Economy Week (BNEW) que va tenir lloc a l’Estació de França. El monarca espanyol va ser rebut amb algunes protestes, tot i que el perímetre de seguretat feia impossible acostar-se fins al lloc de l’acte. Aquell dia, les màximes autoritats de la Generalitat, el Parlament i l’Ajuntament van declinar assistir a la gala per mostrar el rebuig a la presència de Felip VI a la ciutat.

Dies abans el govern espanyol havia vetat la presència de Felip VI a l’entrega dels despatxos judicials de la nova promoció de jutges de l’Escola Judicial, que té seu a Barcelona. El Consell General del Poder Judicial l’havia convidat i el monarca fins i tot havia confirmat la seva presència, però finalment el govern de Pedro Sánchez va considerar que el clima polític català no aconsellava el viatge.

Comentaris

  el verdugo del Cid 21/12/2020 3:43 pm
  Ja no poden venir sinó és com les rates, ben amagats. Bé, bé...
   Gonzalo 21/12/2020 8:11 pm
   Pero vienen. Y eso os jode. Bien, bien...
  Bataller 21/12/2020 3:52 pm
  Suposo que aquest premi, lliurat pel "preparao" que sembla que no llegeix més que els pamflets dels militarots que ens volen afusellar, venia acompanyat del diploma de Botifler d'Honor. Que t'aprofiti, Margarit!
  Amill 21/12/2020 4:32 pm
  VERGONYÓS !!!!
  Una catalana perseguida per ser catalana 21/12/2020 4:41 pm
  Perdona Margarit, crec que el premi te'l van donar, no per la teva obra , que ni l'han llegida, sinó per la feina que la teva filla va fer i fa pels premis princesa de Girona. I ara te l'han d'entregar d'amagat uns reis que voldrien veure morts tots els catalans, tu i tot. Saps entrem en els 26 milions de morts que el rei no ha pas dit que no voldria. Us adoneu, unionistes, que també hi entreu?
   Dr Sallop 21/12/2020 4:44 pm
   Tu no estas perseguida per ser Catalana, tu et persegueixes tu soleta !! es mes portes una empanada mental de collons !!!
   Dan 21/12/2020 8:21 pm
   que te pican las verdades?? JAJAJA !! venga va, suelta unos cuantos ladridos insultantes más, que eso te alivia un poco
   Josep Martí 21/12/2020 10:13 pm
   Amagat com les rates.
  Joanka 21/12/2020 5:00 pm
  Vaja rei!!!! que s'ha d'amagar davant de la gent que el 'mana'!!!!!! Tot plegat és penós que un rei s'amagi per por a trobar-se al subdits que no són de la seva corda al davant!!!
  jordi 21/12/2020 6:15 pm
  locos
  Jony 21/12/2020 7:04 pm
  Això és de covard
  Dan 21/12/2020 8:26 pm
  Que vergüenza para un rey tener que pasar a escondidas por una parte de su imperio!

Nou comentari