Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls vol que l’Ajuntament proposi a Sánchez un pla propi perquè els nens surtin al carrer

El grup de Barcelona pel Canvi, liderat per Manuel Valls, demanarà al govern municipal que elabori una proposta per permetre que, durant el confinament, els nens puguin sortir al carrer i que la presenti directament al govern de l’Estat. El prec l’ha introduït la regidora Eva Parera i justifica la necessitat de la petició en el fet que privar els nens i nenes de sortir al carrer “durant tant de temps” els pot començar a “afectar” i de retruc també, “a la convivència familiar”. Durant l’escrit es fa referència a que altres comunitats autònomes, com Madrid, ja han demanat aquesta mateixa idea.

Es dona el cas que el grup municipal va registrar el prec a mitjans de setmana i que aquest dissabte la Generalitat de Catalunya ha presentat una iniciativa pròpia en mateixa línia. A la nit, a més, el president espanyol Pedro Sánchez ha anunciat que permetrà sortir als menors de 12 anys a partir del 27 d’abril. Així doncs, si el govern liderat per Ada Colau acceptés fer un pla propi estaria desmarcant-se dels governs català i espanyol. 

El resultat se sabrà a la comissió conjunta que se celebrarà el pròxim dimecres i que fusiona les 4 comissions mensuals que normalment celebra el consistori. En aquest sentit, Valls –confinat a Menorca– ha piulat aquest matí un comentari apuntant aquesta mateixa urgència: “Deixin sortir les criatures!”. 

En la mateixa comissió, Parera també preguntarà al govern BComú-PSC en quin punt es troba la col·laboració entre l’Ajuntament i el departament de Salut català pel que fa a la gestió de les residències de gent gran. Per últim, instarà l’equip municipal a crear un programa de subvencions als autònoms per finançar-los “les quotes de la Seguretat Social, tributs o despeses de la seva activitat ordinària”. El nom de la proposta és “autònom, re-llança’t”, basat en la campanya “autònom, llança’t”. 

Més notícies

Eva Parera: “Si entro al Parlament, serà de la mà de Manuel Valls”

Notícia: Eva Parera: “Si entro al Parlament, serà de la mà de Manuel Valls”
Comparteix
La número 2 de Barcelona pel Canvi avança els propers passos del partit | Veu nínxol electoral si el PSC busca un tercer tripartit amb ERC
Notícia: Eva Parera: “Si entro al Parlament, serà de la mà de Manuel Valls” - Mobile

Manuel Valls passa tot el confinament a Menorca

Notícia: Manuel Valls passa tot el confinament a Menorca
Comparteix
El regidor francès és a l'illa des del 12 de març, a la finca de la seva dona Susana Gallardo
Notícia: Manuel Valls passa tot el confinament a Menorca - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa