Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls vol que l’Ajuntament proposi a Sánchez un pla propi perquè els nens surtin al carrer
  • CA

El grup de Barcelona pel Canvi, liderat per Manuel Valls, demanarà al govern municipal que elabori una proposta per permetre que, durant el confinament, els nens puguin sortir al carrer i que la presenti directament al govern de l’Estat. El prec l’ha introduït la regidora Eva Parera i justifica la necessitat de la petició en el fet que privar els nens i nenes de sortir al carrer “durant tant de temps” els pot començar a “afectar” i de retruc també, “a la convivència familiar”. Durant l’escrit es fa referència a que altres comunitats autònomes, com Madrid, ja han demanat aquesta mateixa idea.

Es dona el cas que el grup municipal va registrar el prec a mitjans de setmana i que aquest dissabte la Generalitat de Catalunya ha presentat una iniciativa pròpia en mateixa línia. A la nit, a més, el president espanyol Pedro Sánchez ha anunciat que permetrà sortir als menors de 12 anys a partir del 27 d’abril. Així doncs, si el govern liderat per Ada Colau acceptés fer un pla propi estaria desmarcant-se dels governs català i espanyol. 

El resultat se sabrà a la comissió conjunta que se celebrarà el pròxim dimecres i que fusiona les 4 comissions mensuals que normalment celebra el consistori. En aquest sentit, Valls –confinat a Menorca– ha piulat aquest matí un comentari apuntant aquesta mateixa urgència: “Deixin sortir les criatures!”. 

En la mateixa comissió, Parera també preguntarà al govern BComú-PSC en quin punt es troba la col·laboració entre l’Ajuntament i el departament de Salut català pel que fa a la gestió de les residències de gent gran. Per últim, instarà l’equip municipal a crear un programa de subvencions als autònoms per finançar-los “les quotes de la Seguretat Social, tributs o despeses de la seva activitat ordinària”. El nom de la proposta és “autònom, re-llança’t”, basat en la campanya “autònom, llança’t”. 

Més notícies
Eva Parera: “Si entro al Parlament, serà de la mà de Manuel Valls”
Notícia: Eva Parera: “Si entro al Parlament, serà de la mà de Manuel Valls”
Comparteix
La número 2 de Barcelona pel Canvi avança els propers passos del partit | Veu nínxol electoral si el PSC busca un tercer tripartit amb ERC
Manuel Valls passa tot el confinament a Menorca
Notícia: Manuel Valls passa tot el confinament a Menorca
Comparteix
El regidor francès és a l'illa des del 12 de març, a la finca de la seva dona Susana Gallardo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa