Valls, l’únic cap de llista que no assistirà a les comissions municipals

Manuel Valls serà l’únic president de grup municipal que es lliurarà de les llargues comissions municipals, que ha delegat íntegrament en la regidora Eva Parera. L’Ajuntament de Barcelona ha publicat aquest divendres la llista completa de les designacions, que mostra com l’ex primer ministre francès únicament té assignada l’obligació d’assistir al ple mensual de l’Ajuntament, al trimestral de l’Àrea Metropolitana (AMB) i als que 2 a l’any que celebra de mitjana el Consorci de la Zona Franca (CZFB).

Les 4 comissions municipals es reuneixen un cop cada mes per debatre i votar mocions de l’oposició i per l’aprovació inicial dels projectes més retllevants del govern. Són denses en contingut, poc lluïdes mediàticament i bastant llargues –entre 5 i 9 hores seguides–, pel que la majoria dels grups tradicionalment se les repartien entre els regidors rasos i preservaven a cap de files del desgast que suposen. L’Alcaldia també ha quedat sempre al marge del debat tècnic en comissió: Ada Colau (Bcomú) no hi anirà com tampoc hi assistia el passat mandat ni ho van fer Xavier Trias (PDECat) o Jordi Hereu (PSC).

Puja el llistó polític de les comissions

Aquest mandat, però, les 4 comissions comptaran amb 5 dels 7 presidents de grup municipal: Jaume Collboni (PSC), Ernest Maragall (ERC), Mariluz Guilarte (Cs), Josep Bou (PP) i fins i tot Joaquim Forn (JxCat). L’assistència de les primeres espases sens dubte donarà més rellevància política a aquests debats. Com ja feia Gerardo Pisarello, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni assistirà a la comissió d’Economia perquè és el responsable polític d’aquesta àrea. Ernest Maragall, Elsa Artadi i Mariluz Guilarte també hi seran. Josep Bou, malgrat tenir un grup municipal de només 2 regidors igual que Valls, sí que assistirà a la comissió de Seguretat, a la que també anirà Elsa Artadi (JxCat). 

JxCat ha designat al seu alcaldable Quim Forn per a la comissió d’Urbanisme i com a representant de la formació a l’Àrea Metropolitana i al Consorci de la Zona Franca. Empresonat a Lledoners a l’espera de la sentència de l’1-O, té previst demanar permisos especials per a assistir les sessions més destacades dels tres òrgans però la negativa del Suprem per al ple del cartipàs fa pensar que no li serà gens fàcil aconseguir-ne. 

Comentaris

    OOOOOOOOOHHHHHH. Juliol 22, 2019 | 09:14
    Serà veritat que el gavatx no li agrada treballar o fer-ho veure.
    jcc Juliol 22, 2019 | 09:40
    Com voleu que es rebaixi el xiquet egolatra?

Nou comentari

Més notícies
Manuel Valls en una imatge d'arxiu. / Europa Press (Paco Freire)

Valls carrega ara contra la burgesia barcelonina: “És molt de poble”

El regidor celebra que Albert Batlle tingués "l'honor de dimitir" dels Mossos d'Esquadra "quan Puigdemont els va convertir en policia política"

Collboni: “Vull reconèixer l’aportació de Valls per a la consecució d’aquest govern”

En la clausura de l'Escola d'Estiu del PSC, el futur primer tinent d'alcaldia ha reivindicat que "el PSC és més viu que mai"

Valls celebra l’acord Colau-Collboni i el veu “raonable” i “necessari”

Barcelona pel Canvi, la formació de l'ex primer ministre francès, acull "positivament" el pacte

Valls nega haver cobrat 20.000 euros al mes i assegura que no té patrimoni

L'ex primer ministre francès explica en una entrevista a 'La Vanguardia' que tots els seus ingressos apareixen a la declaració que va presentar a l'Ajuntament

Barcelona, el trampolí de Manuel Valls per condicionar la Generalitat

Ja té la nacionalitat espanyola i podria concórrer a les eleccions catalanes amb una força petita però que evités una majoria independentista

‘Le Figaro’ especula amb el fitxatge de Valls com a ministre de Pedro Sánchez

El diari francès situa com a punts a favor els seus contactes i europeisme, però en contra hi veu una popularitat a l'estranger que faria ombra al president espanyol