Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Valls maniobra per anul·lar el ple de Barcelona contra la monarquia espanyola
  • CA

El grup municipal de Barcelona pel Canvi ha presentat un recurs de reposició davant de l’Ajuntament de Barcelona perquè “es declari nul·la i sense efecte” la convocatòria del ple extraordinari contra el rei emèrit espanyol Joan Carles I i la monarquia que s’ha de celebrar aquesta setmana després que l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, acceptés la proposta d’ERC i JxCat. La formació considera que a la convocatòria “li manca la preceptiva motivació que la justifiqui”. Cs ja va alertar fa uns dies sobre la inconstitucionalitat del ple.

El recurs, presentat per la regidor Eva Parera, assenyala que “l’objecte d’aquest ple no és altre que la sanció política a la Monarquia” i considera que, encara que s’esmenés la falta de motivació, el ple tampoc es podria celebrar perquè la llei limita l’acció política dels ajuntaments. BxC insisteix que l’ordenament jurídic espanyol “situa al rei com a cap de l’Estat i símbol de la unitat i permanència de l’Estat” i que la proposta dels independentistes “no pot ser aprovada sense contravenir la legalitat”.

Decisió de Colau

Segons recorda el grup liderat per l’ex primer ministre francès, el Tribunal Suprem “ha determinat a bastament que la discrecionalitat política que la llei reconeix a les corporacions locals no les habilita per adoptar actes que, encara que el seu contingut sigui merament polític, es projectin sobre aspectes de transcendència constitucional”. Per això el grup ha demanat a Colau que “deixi sense efecte la convocatòria adoptada”.

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Jordi Coronas, i la regidora de BxC, Eva Parera, s’han enganxat per Twitter després que Coronas critiqués Manuel Valls per defensar Joan Carles I. “El rei emèrit és un corrupte i un ex primer ministre de la República Francesa ho aplaudeix”. Parera li ha contestat que un ex primer ministre de França “sempre respecta la llei, les institucions i sobretot la separació de poders”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa