Valls critica el nou govern espanyol i augura una “crisi d’Estat”

El regidor de Barcelona pel Canvi alerta que s’acaba d’entrar en “una dinàmica perillosa”

Manuel Valls ha criticat el nou govern espanyol del PSOE i Unidas Podemos i ha augurat una “crisi d’Estat” provocada pels nacionalismes, l’extrema dreta i l’extrema esquerra. La investidura de Pedro Sánchez ha causat una “gran preocupació” al líder del grup municipal de Barcelona pel Canvi, que considera que PSOE, PP i Ciudadanos haurien hagut de pactar després de l’intent fallit del líder socialista al 28-A.

“Els tres grans partits constitucionalistes tenien el deure d’aprendre dels errors passats anteposant l’interès general als seus propis interessos, però lamentablement el resultat ha estat el pitjor dels possibles”, ha dit. El partit de l’ex primer ministre francès considera que l’Estat espanyol ha entrat en “una dinàmica perillosa i corre el perill de trencar-se per la meitat” i que un govern feble com el de Sánchez no podrà “afrontar els perills que amenacen la nostra convivència”.

Valls sempre s’ha mostrat partidari d’una gran entesa entre els socialistes, els populars i Cs per superar “la divisió entre esquerra i dreta” i aglutinar esforços al voltant del que ell anomena “constitucionalisme” –que exclou Vox–, però fins ara no ha tingut massa èxit i n’ha culpat a les “ambicions personals” de cada partit. El regidor barceloní també ha aprofitat per criticar els partits independentistes per posar en dubte l’Estat de Dret i la Transició i els ha titllat de formacions “involucionistes i antieuropees”.

Més informació

Comentaris

    D'on no n'hi ha no en raja 07/01/2020 7:59 pm
    Apa! Qui va donar suport a Colau, de les "confluències" de Podemos, al municipi de Barcelona? Un passavolant? Al nostre país hi veu "involucionisme" i "antieuropeïsme"? Qu s´ho faci mirar.

Nou comentari