Una avioneta unionista sobrevola Barcelona contra la “Diada del procés”

SCC copia l'estil de la vella escola de la publicitat estiuenca i reclama activar el vot espanyolista

Fa anys, molts potser, les platges catalanes veien amb certa expectativa l’arribada d’avionetes de publicitat. De fet, era mítica l’aeronau que tirava pilotes de Nivea, la crema hidratant del que en dirien ara les classes populars. Ara, al 2020, l’avioneta porta un altre tipus de missatge i la marca comercial és una entitat política unionista nascuda arran del procés.

Aquest matí, a l’espigó del Port Olímpic, la direcció de Societat Civil Catalana ha presentat la seva “performance” contra la “Diada del Procés”. Una avioneta que es passejarà per les platges del Barcelonès i el Maresme durant tot el dia lluint el rètol “aturem la decadència”. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, ha presentat el seu acte reivindicatiu amb un clàssic de l’espanyolisme: “La Diada ja no és de tots, l’independentisme l’ha colonitzat i se l’ha fet seu, convertint les institucions de tots els catalans propietat d’una facció del poder polític a Catalunya”.

SCC ha tornat a demanar que la Diada sigui el 23 d’abril, Sant Jordi, per contrarrestar la “festa trista” de la “Diada del procés”. Una mostra, segons Sánchez Costa, de la “decadència, tristor i amargor“ que viu Catalunya. Una decadència que Sánchez Costa ha qualificat de “triple: econòmica, social i institucional”.  “Aturem el procés, aturem la decadència abans que sigui no tingui remei”, ha afegit. Costa ha demanat una “gran mobilització” a les eleccions que es resumeixi en “Visca Catalunya i Mori el Mal Govern!”. 

Ara bé, Sánchez no ha volgut ficar gaire cullerada en si cal bastir una candidatura unitària entre PSC, PP i Cs, tal i com demanen els taronges. “S’ha de trobar la millor fórmula per obtenir un bon resultat electoral”, ha conclòs. De tota manera, sí que ha emfatitzat amb l’aire de certa desmobilització que es respira entre el “constitucionalisme” a diferència del que va passar el 2017. 

Més informació

Nou comentari