Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias remarca que farà que Barcelona sigui més segura per a les dones

Neus Munté, Victòria Alsina , Joana Ortega, Assumpció Laïlla, Francina Vila, Carme Lleó, Sílvia Mayor, Georgina Lázaro, Ximena Gadea, Cristina Montané, Maria Arenillas, Lorena Checa, Assumpció (Chon) González, Núria-Anna Salas, Ana Maria Gimeno, Montse Cantín, Lina Huélamo, Sílvia Manzano, Carme Cànovas, Paula Moyano, Núria Codina i Pilar Calvo són les dones que conformen la llista de la candidatura Trias per Barcelona, on hi ha més dones que homes. Aquest dissabte al matí protagonitzen amb l’alcaldable Xavier Trias un acte als jardins de Can Xiringoi, al districte de Nou Barris.

La realitat de les dones no és fàcil, i així ho ha posat en manifest Alsina, exconsellera d’Acció Exterior i número 4 de la llista. Posa aquesta realitat sobre la taula a partir de dades concretes: només un 12% de les empreses catalanes compleix amb la normativa que estableix que les dones han de representar el 40% dels consells de direcció. La situació no és molt millor a les empreses públiques, on aquesta representació és del 28%. Això no és tot. També recorda que el 72% de les empreses estan encapçalades per homes i només el 23% per dones. “La situació és especialment dolenta al sector tecnològic i de la ciència”, insisteix Alsina, qui alhora recorda que per tal de canviar la situació cal que els homes i les dones de la ciutat lluitin plegats.

“Les dones ho tenim el doble de difícil”

Per part seva, la regidora Munté, número 2 de la llista, arrenca el parlament amb una declaració contundent: “Les dones ho tenim el doble de difícil pel simple fet de ser dones”. Més enllà del món laboral, centra la seva intervenció en un tema clau en el dia a dia de qualsevol persona: la inseguretat. “Barcelona no és una ciutat segura per a les dones, i a vegades és una realitat invisibilitzada, ja que no totes les dones denuncien les agressions”, lamenta.

Alsina, Neus i Ortega han participat en l'acte d'aquest dissabte / Junts
Alsina, Neus i Ortega han participat en l’acte d’aquest dissabte / Junts

Davant d’això, Trias comparteix algunes de les propostes que busquen millorar els drets de les dones a Barcelona. “Volem construir una ciutat on els homes i les dones gaudeixin de les mateixes oportunitats”, assegura Trias fent referència a la part del programa electoral que està pensada en clau feminista. Algunes de les propostes que recull són elaborar uns pressupostos amb perspectiva de gènere, un programa d’intervenció contra la violència masclista, un mapa que localitzi els espais de la ciutat insegurs per a les dones i fomentar la inserció laboral de dones en sectors no tenen gaire presència, com les TIC.

Tanmateix, Trias aprofita l’acte per recordar que molt a prop dels jardins de Can Xiringoi està el passatge dedicat a l’activista veïnal Maria Àngels Rivas. Tal com recorda, aquesta dona reclamava la millora dels barris d’aquest districte i també demanava una cosa que Trias assegura que farà si torna a plaça de Sant Jaume: la cobertura de la ronda de Dalt. El candidat ha defensat aquesta proposta diverses vegades en les darreres setmanes. Abans d’acabar el discurs, Trias insisteix en el seu compromís de fer més feminista una ciutat que, com és evident, no podria funcionar sense les dones. “Barcelona té nom de dona”, remarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa