Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias es proveeix d’empresaris i professionals per combatre Colau

El candidat de Junts a les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias s’ha presentat com el pal de paller que uneix diferents sensibilitats polítiques que volen un canvi per Barcelona i allunyar-la de l’actual model de ciutat de l’alcaldessa Ada Colau. Ho ha fet al Teatre Gaudí durant la presentació del manifest ‘Millor per Barcelona’, signat per 150 personalitats de la societat civil catalana, amb especial presència del món de la medicina i d’empresaris de la cultura. L’exconseller de Seguretat i un dels presos polítics de Junts, Joaquim Forn, ha estat una de les personalitats que ha llegit el manifest. Entre els signants, la metgessa epidemiòloga Magda Campins, l’advocat dels presos polítics de Junts, Jordi Pina; l’empresari i soci fundador del Diari ARA, Víctor Font; i la periodista Pilar Rahola.

“Qui mana a l’Ajuntament és un desastre”

Trias, que des que va presentar la seva candidatura ha sacsejat el tauler de joc del 28M essent molt explícit en la seva voluntat de polaritzat amb Colau i, per tant, empenyent la resta d’actors a posicionar-se, no ha dubtat a titllar la gestió de l’Ajuntament que Colau ha fet en els darrers 8 anys de desastre: “Tenim un avantatge que no teníem el 2011: qui mana a l’Ajuntament és un desastre”, ha dit fent esclatar rialles entre el públic. Tanmateix, ha reconegut que Barcelona no està tan bruta i no és tan insegura com diuen des d’alguns sectors i partits, però sí que és evident que la ciutat “no funciona”. “Només hi ha una candidatura, Trias per Barcelona, que no governarà amb la senyora Colau. No ho farem, però no perquè ens dediquem a fer la contra, sinó perquè això no funciona”, ha afegit.

De fet, Trias ha defensat que la seva llista -que amaga les sigles de Junts per voluntat expressa del candidat- és prou transversal per ser alternativa perquè que ha unit personalitats de PDeCAT, Demòcrates, Més i Junts, que “ja són majoria amb diferència”. Tot i la voluntat el fet de comptar amb aquesta llista plural, el cert és que aquest intent de ser pal de paller de la post convergència encara no s’ha materialitzat més enllà de sumar alguns noms a la llista. Prova d’això és que la majoria d’integrants que han assistit a l’acte i s’han assegut a la fila principal del teatre són de Junts, com els regidors de l’Ajuntament Neus Munté i Jordi Martí Galbis -no hi era Ferran Mascarell-, els exconsellers Victòria Alsina i Ramon Tremosa i l’advocada i membre del Comitè de Garanties de Junts per Catalunya Magda Oranich, entre altres. Per contra, no hi havia el secretari general de Junts, Jordi Turull. Per altra banda, la llista de Trias s’ha aprovat amb un 76,1% dels vots a favor de la militància de Junts a Barcelona, o el que és el mateix, un de cada quatre militants de Junts no l’avala.

Algunes de les personalitats que donen suport al manifest de Trias / Junts
Algunes de les personalitats que donen suport al manifest de Trias / Junts

I com ja va passar amb la presentació de la candidatura, en aquest acte tampoc s’han vist en cap moment les sigles de Junts. A la sala principal del Teatre Gaudí només hi ha hagut espai per al títol de manifest ‘Millor per Barcelona’, acompanyat per un logo que té diferents tonalitats de blau, que van des del característic turquesa de Junts al blau marí de l’antiga convergència.

Recuperar l’economia

En la seva intervenció, Trias també ha destacat un dels temes estrella de l’actualitat: les dificultats per moure’s amb cotxe a la ciutat. Tanmateix, ha criticat la posició contrària de Colau a l’activitat econòmica i “els poderosos”: “Barcelona necessita poderosos”, ha dit. “Necessitem persones que inverteixin aquí i que donin feina a la gent perquè pugui llogar pisos”, ha indicat ara que el preu de l’habitatge ha crescut tant que moltes butxaques que abans podien pagar-lo sense problemes ara tenen dificultats. De fet, la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (CPUBCN) va publicar fa unes setmanes unes dades alarmants: en els darrers 14 anys el preu de l’habitatge ha augmentat a Barcelona un 26%. El preu mitjà del 2022 va ser de més de 1.020 euros.

Trias s’ha mostrat molt segur que tornarà a plaça de Sant Jaume després de les eleccions, quan es compliran vuit anys des que Colau es va posar al capdavant de la ciutat. De moment, les enquestes assenyalen que tant Junts com Comuns, PSC i ERC tenen possibilitats de guanyar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Llam de rellam a abril 20, 2023 | 00:17
    Llam de rellam abril 20, 2023 | 00:17
    O sia, vividors.
  2. Icona del comentari de: Eloi a abril 20, 2023 | 00:47
    Eloi abril 20, 2023 | 00:47
    Mentre s'oblidi de posar a la llista algun que altre "cremadet" del pedecat, les coses li han d'anar bé.
  3. Icona del comentari de: avia a abril 20, 2023 | 07:52
    avia abril 20, 2023 | 07:52
    Amb els comuns NO pero amb el PSC SI? ens ho posses dificil Trias. Amb el PSC-PSOE NOOOOOO
  4. Icona del comentari de: Manel a abril 20, 2023 | 09:59
    Manel abril 20, 2023 | 09:59
    Aquí el primer objectiu és una Barcelona amb gent amb una mica de capacitats que recuperin l'economia. Fer fora a la brossa de la Colau que va somriure pels atemptats de Barcelona i Cambrils.
  5. Icona del comentari de: Desorientat a abril 20, 2023 | 09:59
    Desorientat abril 20, 2023 | 09:59
    Trias és el candidat del PP, i és partidari d'incrementar els cotxes, els creuers, els avions i l'especulació urbanística. Vaja, que vol una ciutat molt més saturada i contaminada. En realitat no té cap idea útil per dissenyar un futur més sostenible, i va molt despistat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa