Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trias creu que Colau fa restar opcions perquè Barcelona sigui seu dels Jocs Olímpics d’Hivern
  • CA

L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha carregat contra la seva successora a l’Ajuntament, aquest cop per l’aspiració que Barcelona i els Pirineus celebrin els Jocs Olímpics d’Hivern a 2030. L’exmandatari de CiU ha retret “falta de lideratge” a Ada Colau per no mostrar un suport inequívoc a unes noves Olimpíades, una actitud que Trias ha considerat que resta opcions que la candidatura que la Generalitat ha decidit impulsar aquesta setmana acabi resultant l’escollida.

“Els jocs no es guanyen si no hi ha lideratge. Si l’alcaldessa no s’ho creu, no anem bé”, ha avisat Trias en declaracions a Catalunya Ràdio. L’exalcalde va prendre el testimoni de la idea del seu antecessor, el socialista Jordi Hereu, d’organitzar uns Jocs d’esports d’hivern que es disputarien al Pirineu. Trias ha qüestionat que l’alcaldessa reclami que se celebri una consulta a Barcelona sobre si s’ha de presentar o no candidatura a l’esdeveniment esportiu i no aclareixi quina és la seva postura. “Els jocs olímpics els fa i els impulsa una ciutat, en aquest cas Barcelona que, com a capital, ajuda que es facin als Pirineus en un episodi de capitalitat important. Això t’ho creus o no. Si t’ho creus, has de posar la cara. El que fa l’alcadessa no ajuda, dient ara que sí dient ara que no“, ha criticat.

La indefinició que Trias recrimina a Colau pot provocar que el Comitè Olímpic Internacional (COI) tingui “reticències” per dessignar la candidatura Barcelona-Pirineus per a 2030. L’exalcalde s’ha lamentat perquè ha dit que la capital catalana gaudeix d’una “situació molt bona dins del COI”. “El president està entusiasmat que Barcelona es presenti per a aquests Jocs. És un gravíssim error jugar al sí però no. L’únic que acabarà generant és una decepció que Barcelona i els Pirineus no es mereixen“, ha pronosticat.

Per la seva banda, l’exalcalde Jordi Hereu també s’ha pronunciat a Catalunya Ràdio pel fet que el projecte d’unes Olímpiades revifi ara. Per l’exdirigent del PSC, és “una bona oportunitat com a país”, en especial pel Pirineu, i ha recalcat que no es poden comparar amb la il·lusió i la dimensió històrica que les Olimpíades de 1992 van suposar per a Barcelona. “La comparació i el moment són completament diferents”, ha admès Hereu.

L’exalcalde ha afegit que el fet que hagin passat 11 anys des que va verbalitzar per primer cop l’aspiració de la ciutat de ser seu d’uns Jocs d’Hivern pot revertir en armar una candidatura “molt millor”: “En aquesta dècada s’ha aprovat l’Acord de París contra el canvi climàtic, l’Agenda Urbana i l’Agenda 2030 pels objectius de desenvolupament sostenible. Podem fer uns Jocs emblemàtics incorporant totes aquestes lògiques. Els esdeveniments internacionals o s’adapten al territori i minimitzen impactes o, si no, ja no són possibles”, ha conclós.

Més notícies
Els jocs olímpics de 2030 serien per a disciplines esportives d'hivern / Europa Press
El Govern deixa la via oberta per fer una consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030
Notícia: El Govern deixa la via oberta per fer una consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030
Comparteix
Aprova promoure una candidatura, a l'espera de concretar el projecte i si es sotmetrà a les urnes a Barcelona
Imatge d'arxiu de l'alcaldessa, Ada Colau, a l'Ajuntament / David Zorrakino (Europa Press)
Colau exigeix una consulta ciutadana sobre els Jocs Olímpics d’Hivern
Notícia: Colau exigeix una consulta ciutadana sobre els Jocs Olímpics d’Hivern
Comparteix
"Si es demana a Barcelona que acompanyi aquest projecte, dono per fet que també es consultarà la ciutadania", esgrimeix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa