Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un manifestant detingut en les protestes pel judici de l’1-O
  • CA

 

Tarda de poliprotestes a Barcelona amb almenys un detingut hores després del trasllat dels presos polítics cap a Madrid per al judici de l’1-O que ha de començar el dia 12. Segons han indicat fonts dels Mossos a Europa Press, una persona ha sigut arrestada a la Rambla, a prop de la Boqueria, acusada d’haver agredit amb un casc un agent de la policia de la Generalitat, acte que han tipificat com a atemptat a l’autoritat.

La tarda havia començat al passeig de Gràcia amb Provença, on s’ha tallat el trànsit amb el miler de persones que donaven suport als activistes de l’ANC que s’han colat a la seu de la Comissió Europea i el Parlament Europeu a Barcelona. Un grup de membres de CDR, Arran i altres col·lectius s’han desplaçat fins al carret Pau Claris, on hi ha la seu de la Fiscalia. Després han baixat fins al carrer Diputació, a l’altura del passeig de Sany Joan, on hi ha la seu de la conselleria d’Interior, que avui ha participat en la primera part del trasllat dels presos cap a Madrid per al judici de l’1-O. A tots dos edificis hi han llançat pintura, ous i algunes bengales.

Però els manifestants, o almenys una part, s’han continuat desplaçant per la Via Laietana i han arribat fins a la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat, on han llançat petards davant dels agents dels Mossos d’Esquadra que custodiaven l’edifici.

La tensió amb la policia ha anat en augment i col·lectius com Arran i altres han assegurat que hi ha hagut detencions per part de mossos de paisà i els han acusat d’utilitzar porres extensibles.

Alguns manifestants han mostrat una pancarta molt crítica amb el govern de Quim Torra. S’hi veia una fotografia del president de la Generalitat donant la mà al president espanyol, Pedro Sánchez, i la llegenda deia: “No vam votar ni pactes ni renúncies”.

Pancarta contra Quim Torra exhibida pels manifestants que han protestat pel judici de l'1-O davant de la Generalitat / ACN

Pancarta contra Quim Torra exhibida pels manifestants que han protestat pel judici de l’1-O davant de la Generalitat / ACN

 

Més notícies
Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Notícia: Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Comparteix
La tancada, que aspira a durar unes 24 hores, és una acció sorpresa de l'ANC en protesta pel judici als líders polítics
Activistes independentistes tiren ous i pintura a Interior i la Fiscalia pel judici de l’1-O
Notícia: Activistes independentistes tiren ous i pintura a Interior i la Fiscalia pel judici de l’1-O
Comparteix
Criden consignes com 'Buch dimissió' o 'Vergonya em faria ser policia'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa