Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes independentistes tiren ous i pintura a Interior i la Fiscalia pel judici de l’1-O
  • CA

Unes 500 persones, majoritàriament membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), d’Arran i d’altres col·lectius independentistes han llançat ous i pintura contra les seus del departament d’Interior, al passeig Sant Joan de Barcelona, i de la Fiscalia, al carrer Pau Claris de la capital catalana, com a protesta pel judici als polítics i activistes socials independentistes pel referèndum de l’1-O.

Aspecte de la façana de la Fiscalia al carrer Pau Claris de Barcelona / ACN

Aspecte de la façana de la Fiscalia al carrer Pau Claris de Barcelona / ACN

L’acció l’han fet enmig d’una mobilització que ha sortit de davant la seu de la Comissió Europea, al Passeig de Gràcia, que continua tallat per un miler de persones convocades per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) també com a protesta pel judici. Els manifestants que han fet la ruta, molts amb la cara tapada, han cridat consignes com ‘Buch dimissió’ o ‘Vergonya em faria ser policia’.

Així de tacada ha quedat la façana de la conselleria d'Interior després del llançament de pintura per part d'activistes independentistes / ACN

Així de tacada ha quedat la façana de la conselleria d’Interior després del llançament de pintura per part d’activistes independentistes / ACN 

Els manifestants s’han adreçat des del Passeig de Gràcia, a l’altura de la Pedrera, fins al carrer Pau Claris, on hi ha la seu de la Fiscalia. Allà, alguns dels manifestants han llençat ous, petards, fruites i pintura a la façana de l’edifici.

Després, la marxa ha continuat cap al carrer València, i des d’allà fins al passeig Sant Joan. Els 500 manifestants han recorregut el passeig fins a arribar a la seu del departament d’Interior. Un cop allà, entre crits de ‘Buch dimissió’, ‘Llibertat presos polítics’ o ‘Vergonya em faria ser policia’, també han llençat ous i pintura a la façana.

La Fiscalia condemna el seu “atac”

La Fiscalia General de l’Estat ha condemnat “l’atac” de la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya. L’organisme estatal ha dit que es referma en el “compromís” amb les funcions constitucionals i dona “suport als fiscals de Catalunya”. 

Més notícies
Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Notícia: Els activistes de l’ANC es queden a passar la nit a la seu de la Comissió Europea a Barcelona
Comparteix
La tancada, que aspira a durar unes 24 hores, és una acció sorpresa de l'ANC en protesta pel judici als líders polítics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa