Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Suprem obligarà Forn a tornar a Soto del Real després de la investidura
  • CA

El Suprem obligarà Quim Forn a tornar a Soto del Real una vegada acabi el ple d’investidura de l’Ajuntament de Barcelona. Amb aquesta providència la sala que jutja els presos polítics ha rebutjat la petició dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat perquè el regidor electe de JxCat es quedés en una presó catalana després d’assistir a la constitució del consistori. 

[r:1]

El regidor electe haurà de tornar a Madrid el mateix dia 15, segons ha dictaminat el Suprem. La Generalitat havia demanat a través dels Serveis Penitenciaris al ministeri de l’Interior que Forn es quedés en una presó catalana, ja que, segons ha argumentat la consellera de Justícia, Ester Capella, a El Matí de Catalunya Ràdio és previsible que els presos polítics siguin traslladats a Catalunya ara que ha acabat el judici. 

El trasllat de Forn a Brians 2 ha començat a primera hora d’aquest matí. A la presó catalana la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra faran el canvi de custòdia, i el regidor electe estarà dos dies a la presó de Sant Esteve Sesrovires fins la celebració de la constitució del consistori, després del qual el Suprem ha dit que ha de tornar a Madrid. Capella justificava la petició a l’Estat amb l’argument que el trasllat de Madrid a Catalunya s’acabarà fent i que Forn es podria estalviar el viatge de tornada a la capital de l’Estat.

Suspensió de Forn com a regidor

Pel que fa a la possible suspensió de Forn com a representant a l’Ajuntament, la Fiscalia va instar a portar-la a terme en el mateix escrit en què acceptava que el cap de llista dels postconvergents anés a l’Ajuntament. La que va ser número dos de la llista de l’ex tinent d’alcalde, Elsa Artadi, va recordar que l’Ajuntament no té un procediment previst per suspendre càrrecs electes, com sí que tenen el Congrés i el Parlament. L’encara tinent d’alcalde i diputat al Congrés Jaume Asens va qualificar d'”incongruència” que el Suprem permeti als presos presentar-se a les eleccions i que després els suspengui. 

Forn llegirà el discurs de JxCat en la sessió d’investidura de l’Ajuntament, en què està previst que Colau presenti la seva candidatura. L’alcaldessa en funcions consultarà les bases avui i demà per saber si prefereixen un pacte amb Collboni conservant l’alcaldia o un acord amb ERC amb la batllia per a Maragall.

Més notícies
El regidor electe Quim Forn al Suprem el 14 de febrer. | Tribunal Suprem
La Generalitat demana a l’Estat que Forn es quedi en una presó catalana després de la investidura
Notícia: La Generalitat demana a l’Estat que Forn es quedi en una presó catalana després de la investidura
Comparteix
El regidor electe de JxCat ha sortit a primera hora de la presó de Soto del Real
Forn, al Suprem: “Segueixo creient i defensant el dret a la lliure determinació de Catalunya”
Notícia: Forn, al Suprem: “Segueixo creient i defensant el dret a la lliure determinació de Catalunya”
Comparteix
El regidor electe de JxCat utilitza l'última paraula davant el tribunal que el jutja per negar "rotundament" que volgués "liquidar la Constitució amb violència"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa