Forn, al Suprem: “Segueixo creient i defensant el dret a la lliure determinació de Catalunya”

El regidor electe de JxCat utilitza l'última paraula davant el tribunal que el jutja per negar "rotundament" que volgués "liquidar la Constitució amb violència"

“Segueixo creient i lluitant per la democràcia, la llibertat i la justícia. Segueixo creient i defensant el dret a la lliure determinació de Catalunya, el diàleg i el respecte a la pluralitat com a única via per a la resolució dels conflictes”. Així de clar ha sigut Joaquim Forn en les seves últimes paraules davant del tribunal que l’està jutjant per rebel·lia per l’organització del referèndum de l’1-O. 

El regidor electe de Junts per Catalunya, que dissabte serà al ple d’investidura de l’Ajuntament de Barcelona, ha assegurat que defuig “la intolerància i qualsevol actitud o acció violenta”. Però ha insistit que “després de 19 mesos a la presó” els seus “ideals” i “principis polítics es mantenen ferms”.

També ha advertit que està “més convençut que mai, que només des del diàleg, serem capaços de resoldre el conflicte polític que tenim plantejat”.

Tanmateix, a banda defensar les seves idees també s’ha defensat ell mateix. “Puc haver comès errors, però en cap cas he obrat comprometent la seguretat dels ciutadans”, ha dit.

De fet, la seva intervenció ha començat negant “rotundament” que la seva actuació “com a membre del govern català tingués com a objectiu liquidar la Constitució espanyola i atacar l’ordre constitucional utilitzant la violència”.

Per ell, segons ha dit a Manuel Marchena i els altres magistrats del Suprem que el jutgen, “si avui estem davant aquest tribunal és per un fracàs de la política i com a càstig al desafiament polític que va representar l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Un referèndum que comptava amb l’aval d’una majoria molt qualificada del Parlament de Catalunya i del suport també molt majoritari de la societat catalana”.

“Des del govern, sempre vam pensar que hi havia una altra manera d’interpretar la llei, que aquesta no està fossilitzada i que una interpretació més flexible permetria arribar a un acord que conduís una sortida pactada a les nostres reivindicacions.
Aquesta voluntat de pacte, es va manifestar reiteradament, abans i després de la celebració del referèndum”, ha argumentat.

Més informació

Nou comentari