Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat demana a l’Estat que Forn es quedi en una presó catalana després de la investidura
  • CA

La consellera de justícia, Ester Capella, ha informat que Serveis Penitenciaris de la Generalitat ha sol·licitat al ministeri de l’Interior que Forn es quedi en una presó catalana després d’assistir al ple de constitució de l’Ajuntament. La consellera ho ha dit a El Matí de Catalunya Ràdio, dirigit per Mònica Terribas, i ha justificat la petició afirmant que és previsible que els presos polítics siguin traslladats a Catalunya ara que ha acabat el judici. Així, el regidor electe de JxCat s’estalviaria un viatge d’anada i de tornada des de Madrid. 

L’exconseller d’Interior i regidor electe per JxCat, Quim Forn, serà traslladat avui a Catalunya en una conducció “especial i directa” des de la presó madrilenya de Soto del Real per fer els tràmits del seu nou càrrec i assistir aquest dissabte al ple de constitució de l’Ajuntament.

Segons ha informat aquest dimecres la Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, el trasllat el gestionarà la Guàrdia Civil i el centre de destinació que ha establert la Generalitat serà la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires.

El trasllat a Brians 2 es farà avui tot i que encara no ha transcendit l’hora, i aquest divendres l’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra conduirà l’edil fins a l’Ajuntament perquè registri els documents per poder formalitzar la declaració de béns i activitats.

Aquest dissabte, l’Àrea Penitenciària de la policia catalana traslladarà Forn fins a l’Ajuntament per participar en el ple de constitució, que començarà a les 17 hores.

El retorn a Madrid podria ser el mateix dissabte

El Tribunal Suprem serà qui estableixi, en funció de l’hora de finalització del ple, si la tornada a Soto del Real s’efectua el mateix dissabte, diumenge o dilluns. Això tenint en compte que el ministeri d’Interior no accepta la petició de la Generalitat de permetre que Forn es quedi en una presó catalana. 

El canvi de custòdia entre els Mossos i la Guàrdia Civil es produirà a Brians 2, com a centre de trànsit entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i Institucions Penitenciàries, del Ministeri de l’Interior.

El tribunal que jutja els presos polítics ha autoritzat la sortida de Forn de la presó els propers dies 14 i 15 de juny per assistir a la constitució de l’Ajuntament de Barcelona i prendre així possessió del seu càrrec de regidor.

D’acord amb el que ha comunicat la Fiscalia, els magistrats assenyalen que la sortida de Forn de la presó haurà d’anar acompanyada “de les mesures que garanteixin la seva seguretat i retorn al centre penitenciari d’origen, sense ajornament ni dilació, el dia 15″.

En la interlocutòria, feta pública dimarts, el tribunal estableix que l’autorització “se circumscriu, de manera exclusiva, a la presentació dels documents davant el registre de la corporació i a l’assistència a l’acte de constitució de la corporació” i no legitima la presència del senyor Forn a qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal.

Més notícies
Forn, al Suprem: “Segueixo creient i defensant el dret a la lliure determinació de Catalunya”
Notícia: Forn, al Suprem: “Segueixo creient i defensant el dret a la lliure determinació de Catalunya”
Comparteix
El regidor electe de JxCat utilitza l'última paraula davant el tribunal que el jutja per negar "rotundament" que volgués "liquidar la Constitució amb violència"
El Suprem autoritza que Forn surti de la presó per assistir al ple de constitució de l’Ajuntament
Notícia: El Suprem autoritza que Forn surti de la presó per assistir al ple de constitució de l’Ajuntament
Comparteix
L'informe del ministeri públic ha aplanat el camí per al permís especial que havia demanat el regidor electe de JxCat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa