Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Suprem autoritza que Forn surti de la presó per assistir al ple de constitució de l’Ajuntament

El regidor electe de Junts per Catalunya Joaquim Forn, cap de llista de la candidatura i pres polític per la causa judicial del Procés, podrà assistir a la constitució del nou Ajuntament de Barcelona dissabte. El Tribunal Suprem li ha concedit aquest dilluns al matí el permís especial que ha demanat, ja que la fiscalia hi ha informat favorablement en un escrit al qual ha tingut accés aquest diari.

L’escrit de la fiscalia adreça a la sala segona de Tribunal Suprem, que és la que ha de prendre la decisió, està firmat pels fiscals Javier Zaragoza i Jaime Moreno. I fan una “distinció ” clara entre el fet d’adquirir la condició de regidor i “l’activitat ordinària” que implica un treball continuat fora de la presó. Segons els fiscals, impedir-li assistir a la sessió de constitució de la corporació, com a electe “no privat de l’exercici del seu càrrec”, seria una “limitació excessiva del seu dret a la participació en els afers públics”.

Immediatament, però, afegeixen que, un cop acreditat com a regidor, no podrà “exercir materialment les funcions” que comporta el càrrec, del qual ha de quedar “automàticament suspès” mentre estigui en presó provisional per un delicte de rebel·lió.

Podrà ser a Barcelona divendres i dissabte

L’autorització que va demanar Forn inclou dos dies: divendres, 14 de juny, i dissabte 15 de juny, i li ha estat concedida. El primer dia ha de ser per fer els tràmits per registrar-se com a regidor i l’endemà per assistir el ple, però el tribunal explicita que no es permetrà la presència de Forn “en altres fòrums ni institucions, públiques o privades, diferents de la corporació municipal”. És a dir: que es tregui del cap l’opció de concedir entrevistes a mitjans de comunició.  

La mateixa resolució del Suprem subratlla que Forn haurà d’anar custodiat per la policia, tot i que ho diu amb un eufemisme: “Acompanyat de les mesures que garanteixin la seva seguretat, així com el retonar al centre penitenciari d’origen, sense ajornament ni dilació”, el mateix dissabte. Això implica, per tant, que dormirà en una presó catalana només la nit de divendres a dissabte.

Més notícies

Forn demana formalment al Suprem ser a Barcelona per a la constitució de l’Ajuntament

Notícia: Forn demana formalment al Suprem ser a Barcelona per a la constitució de l’Ajuntament
Comparteix
Sol·licita ser a la ciutat els dies 14 i 15 de juny per fer la declaració de bens i prendre possessió del seu lloc com a regidor
Notícia: Forn demana formalment al Suprem ser a Barcelona per a la constitució de l’Ajuntament - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MontseC a juny 11, 2019 | 13:14
    MontseC juny 11, 2019 | 13:14
    Quina sinverguenceria de país. Fa un fàstic horrorós viure a Ñ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa