Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns i comerços demanen blindar Sant Antoni en el pla d’usos de l’Eixample
  • CA

El barri de Sant Antoni ha decidit aixecar la veu per demanar el blindatge de la zona en el nou pla d’usos del districte de l’Eixample. Veïns i comerciants han emès un breu comunicat on reclamen que es mantingui el nivell de restriccions previst per a aquest àmbit i que no es rebaixi la intensitat de la regulació en alguns carrers, tal com demanen tant el grup municipal del PSC com el Gremi de Restauració de Barcelona. Cal recordar que, si no hi ha sorpreses d’última hora, l’executiu encapçalat per Ada Colau presentarà en el Ple que se celebrarà aquest divendres la seva proposta de pla d’usos per a aquest districte barceloní, un plantejament que per ara no compta amb el suport dels socialistes.

“Veïnat i comerç de Sant Antoni no volem canvis al pla d’usos actual, volem que es mantingui vigent i que es faci un pla d’usos restrictiu a l’Eixample”, asseguren en un comunicat l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni i l’agrupació de comerciants Sant Antoni Comerç (SAC). Les entitats creuen que la regulació actual funciona “raonablement bé” al barri i que no s’ha de fer excepcions amb cap carrer -tal com proposa el PSC-, ja que això podria afectar la diversitat comercial i afavorir el “monocultiu de bars”.

Sense acord per aprovar el pla d’usos

En aquest sentit, les negociacions entre Barcelona En Comú i el PSC continuen enrocades i s’encaminen al Ple municipal d’aquest divendres sense un acord que permeti tirar endavant aquesta normativa. L’estira-i-arronsa entre les dues formacions del govern municipal se centra precisament en la limitació dels àmbits que comprèn la nova proposta per ordenar l’activitat en aquesta zona de la capital catalana. El grup encapçalat per Colau ha acceptat finalment deixar fora de la regulació més estricta pla tres carrers de l’àmbit que gira entorna al carrer de Girona -els carrers de Bailén, del Bruc i de Roger de Llúria-, però no considera que s’hagi de fer el mateix amb Sant Antoni. Aquesta posició xoca amb el plantejament dels socialistes i dels restauradors, que demanen aplaçar la votació del pla d’usos per continuar negociant i rebaixar la intensitat de les restriccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa