Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors demanen ajornar la votació del pla d’usos de l’Eixample

El Gremi de Restauració de Barcelona demanarà al govern municipal l’ajornament de la votació del nou pla d’usos del districte de l’Eixample que ha de tenir lloc al Ple que se celebrarà aquest divendres. Així ho ha apuntat aquest dijous l’agrupació, que considera que el debat que s’ha obert aquests darrers dies en el si de l’executiu ha de servir per “enriquir el text definitiu i rebaixar la intensitat de les restriccions” i que aposta per portar la proposta al plenari del mes de febrer.

Segons defensen els restauradors, el plantejament municipal proposa un “nivell de regulació tan exagerat” que impedeix l’arribada de “nous operadors”. En la mateixa línia, el Gremi afirma que el pla d’usos del delivery també s’ha de revisar perquè, amb independència del que preveu en relació amb les cuines fantasma,”fereix de mort” el servei de repartiment a domicili que la pandèmia ha popularitzat.

L’agrupació, però, va més enllà i assegura que és molt “perillós” que el govern municipal hagi ignorat totes i cadascuna de les reticències manifestades per l’Autoritat Catalana de la Competència al seu informe. “La norma és feble des del punt de vista tècnic i podria arribar a col·lidir amb els principis de lliure competència i igualtat entre operadors”, remarquen. Per aquest motiu, el Gremi aposta per un ajornament de la votació que permeti dur a terme una “nova anàlisi amb la consegüent incorporació de les esmenes necessàries”.

Negociacions enrocades

Cal recordar que, per ara, les negociacions per a l’aprovació del pla d’usos estan enrocades i que Barcelona En Comú i el PSC s’encaminen al Ple municipal d’aquest divendres sense un acord que permeti tirar endavant aquesta normativa. L’estira-i-arronsa entre les dues formacions del govern municipal se centra ara en la limitació dels àmbits que comprèn la nova proposta per ordenar l’activitat en aquesta zona de la capital catalana. El grup encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau ha acceptat finalment deixar fora de la regulació més estricta pla tres carrers de l’àmbit que gira entorna al carrer de Girona. En concret, BComú ha acceptat no incloure els carrers de Bailén, del Bruc i de Roger de Llúria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa