Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Converses d’urgència entre Generalitat, Barcelona i l’Hospitalet pel repunt de coronavirus

El Govern de la Generalitat i les alcaldesses de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat mantenen contactes d’urgència aquest dimarts per analitzar la situació de la pandèmia de la Covid-19 en aquestes dues ciutats, on han crescut els casos positius els darrers dies. Segons el departament de Salut, al matí han conversat el president Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonés, els consellers Miquel Buch, Meritxell Budó i Alba Vergés amb les alcaldesses Ada Colau i Núria Marín. De moment no han transcendit les conclusions de la trobada, que hauria estat virtual.

Al migdia ha transcendit que finalment Salut es reunirà per separat amb L’Hospitalet i amb Barcelona. A les 18:30h de la tarda està prevista una reunió presencial al Saló de Plens de L’Hospitalet de Llobregat, sense l’alcaldessa de la capital catalana. Segons una convocatòria enviada pel Govern, hi assistiran el conseller d’Interior, Miquel Buch, la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa amfitriona Núria Marín. Després de la trobada faran una roda de premsa pública.

L’Ajuntament de Barcelona assegura al TOT Barcelona que ni la conversa del matí ni la cita hospitalenca no substitueixen la reunió de la comissió mixta entre Salut i Barcelona. Colau va demanar-la ahir a la Generalitat i, segons va dir en roda de premsa, hi estaria convidada també la ciutat veïna. S’havia de celebrar la nit de dilluns però el consell executiu de Govern es va allargar i no va ser possible. Govern i capital busquen ara un forat d’agenda per a la reunió bilateral, que tindrà lloc probablement dimecres al migdia.

Tant Colau com Marín han demanat més recursos al Govern per fer front a l’augment de casos a les dues ciutats. Colau va detallar que la ciutat ha triplicat els positius en l’última setmana, passant de 164 a 458. També va reclamar a la Generalitat que incrementi el número de rastrejadors actuals, que va xifrar en 120 a tot Catalunya. Per la seva banda, Núria Marín va xifrar en uns 300 els casos actius de Covid-19 al municipi i va reclamar, entre d’altres, reforçar l’atenció primària amb l’ampliació dels horaris dels centres.

Nou comentari

Comparteix