Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El PSC s’imposa per la mínima a Puigdemont en les eleccions europees a Sant Martí
  • CA

Carles Puigdemont (JxCat) no ha pogut amb Javi López (PSC) al districte de Sant Martí. Tot i que el conjunt de Barcelona ha donat per guanyador a la ciutat a les eleccions europees el president a l’exili, Sant Martí ha protagonitzat una triple lluita molt igualada per veure qui s’imposava al Parlament Europeu. Finalment el pòdium ha quedat liderat pels socialistes (23,59%),  seguits de la llista de Puigdemont (22,51%) i ERC, amb Junqueras al capdavant, ha quedat en tercera posició (21,53%). Molt per darrere, el grup d’Unides Podem ha recollit un 11,72% dels vots de l’electorat.

 

El districte, a més, ha incrementat amb força la xifra de participació –arrossegada per la coincidència amb les municipals– i ha sumat 16 punts percentuals a la de fa cinc anys. En aquest sentit, Sant Martí ha tingut un vot dual, ja que a les municipals, en comptes de donar el PSC per guanyador, el suport ha estat majoritàriament per a Colau. 

Ciutadans, per la seva banda, s’ha quedat en tan sols un 9% dels vots, el PP amb poc més de cinc punts i mig i Vox per sota del 2%. Així, la dreta espanyolista ha quedat lluny de les candidatures progressistes o independentistes.

Més notícies
Sant Martí, el segon districte on més creix la delinqüència al 2019
Notícia: Sant Martí, el segon districte on més creix la delinqüència al 2019
Comparteix
Tot i l'increment dels delictes recollits, la policia no ha fet més detencions al territori
El 26M a Barcelona: mapa de resultats i 10 gràfics, districte a districte
Notícia: El 26M a Barcelona: mapa de resultats i 10 gràfics, districte a districte
Comparteix
Colau guanya a sis districtes | Maragall queda en primera posició a dos districtes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa