Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sant Martí, el segon districte on més creix la delinqüència al 2019
  • CA

La delinqüència segueix a l’alça arreu de Barcelona. La tendència s’arrossega dels anys anteriors però encara no ha trobat la manera d’aturar-se. Especialment al districte de Sant Martí, on els primers tres mesos de l’any s’han detectat un 16% més de fets denunciats que el mateix perióde de 2018 i l’han convertit en el segon territori de la ciutat on més creix aquesta problemàtica, només per darrere de l’Eixample (20%). De fet, és una nova xifra rècord al districte, ja que l’any passat ja s’havia viscut un increment del 18% respecte el 2017. Pugen al voltant de 1.000 delictes nous cada any en els tres primers mesos, i en aquesta ocasió s’ha arribat fins als 6.602 casos. Fa dos anys eren 4.736. 

 

En comparació amb el conjunt de la ciutat, que afronta un crixement del 13% la delinqüencia, Sant Martí està per sobre de la mitjana. També ho està en el gran problema d’aquest any, l’augment dels robatoris amb violència i intimidació. Mentre que a Barcelona ha crescut un 29,5% del fenomen, al districte s’ha elevat fins al 43,9%. Hi ha molts més atracaments on es posa en joc la integritat del ciutadà. Tanmateix, la policia no ha fet un pla de xoc per resoldre-ho. Mentre que a d’altres territoris, com Ciutat Vella, les detencions s’han disparat (+47%) respecte l’any passat per la presència de més agents al carrer, i al total de la ciutat han augmentat un 20% els arrests, a Sant Martí no s’ha fet ni una sola detenció més que l’any passat, tot i haver augmentat la delinqüència. De fet, hi va hagut una, irònicament, una menys. Han passat de les 418 detencions l’any 2018 a les 417 del 2019.

Així i tot, el delicte més freqüent continua sent el furt, que representa el 45% dels delictes. Durant el primer trimestre de l’any, de fet, n’hi ha hagut 33 furts al dia al districte. També s’han registrat 11 denúncies per agressió sexual, gairebé una per setmana

Més notícies
Nou rècord de delinqüència a Barcelona el primer trimestre del 2019
Notícia: Nou rècord de delinqüència a Barcelona el primer trimestre del 2019
Comparteix
Les detencions també augmenten notablement però ho fan de manera irregular, especialment centrades en Ciutat Vella
Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Notícia: Rècord d’ocupacions a Barcelona per la crisi de l’habitatge
Comparteix
Els districtes amb més immobles ocupats són Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa