Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Van utilitzar nens amb síndrome de Down”: el relat d’un policia processat per l’1-O
  • CA

45 membres de les unitats antiavalots del Cos Nacional de Policia seran processats per tortura durant l’1- del 2017. Així ho ha decidit el titular del jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que jutjarà la seva actuació als col·legis electorals de la capital catalana durant el Primer d’Octubre. Entre aquests 45, un d’ells ha parlat, de forma anònima, a La Voz de Galícia, que assegura que va deixar la feina poc després d’aquella tardor de fa cinc anys. “Ho vaig deixar poc després de passar això de Barcelona, com el 90 %. Allò va ser un Vietnam per a tothom. Vam marxar desencantats amb els caps, el govern, el sistema judicial i amb la intervenció que se’ns va encomanar. Cinc anys després, no en queden més de 150, dels 1.500 policies. El nivell de violència ambiental que vam patir no ho havíem viscut ni jo ni veterans que portaven 30 anys a la UIP”, relata en una entrevista al rotatiu gallec.

“Van posar nens amb síndrome de Down al davant”

El relat del policia és delirant en tota l’entrevista, amb afirmacions com aquesta: Aquella gent posava la seva gent gran, els seus fills amb síndrome de Down i els menors a primera fila. Era un nivell de fanatisme que estava per sobre dels seus lligams familiars. S’havien constituït 52 CDR, hi havia hagut un atemptat gihadista i estava activat el nivell antiterrorista quatre. Era una caldera”. Encara més, el policia assegura que durant els dos mesos que va estar a Barcelona va viure un “estat de setge”: “Era com l’Alemanya nazi. No es podia pensar diferent, no podien veure un uniforme. Ens van sotmetre a molta tensió”.

Nens, impedits i gent gran, la barrera

El policia continua el seu relat assegurant que els independentistes de l’1-O “estaven perfectament planificats i l’estructura a tots els col·legis era igual”. I la descriu com diverses línies de defensa: “una primera línia de gent gran, nens i impedits, una segona de gent més jove, i una tercera, la més propera a les portes, que era dels dirigents, els CDR, gent més violenta i agressiva”. I acaba dient que les imatges de la violència policial són falses: “Tallen els vídeos i sembla que estàs aixecant un vellet i donant-li un pal alhora”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ciutadà a febrer 07, 2023 | 15:52
    Ciutadà febrer 07, 2023 | 15:52
    Fàstic i mentides. Que s'ha de dir per autojustificar-se...
  2. Icona del comentari de: Ricard a febrer 07, 2023 | 17:20
    Ricard febrer 07, 2023 | 17:20
    Un altre racista titllant-nos de nazis mentre ens agredien.
  3. Icona del comentari de: MHP a febrer 07, 2023 | 17:48
    MHP febrer 07, 2023 | 17:48
    A la fi comença a aflorar la veritat de la "defensa" dels col.legis electorals de ka panfletada del 1O, our fanatisme. Suport al CPN.
    • Icona del comentari de: Ricard a febrer 07, 2023 | 18:53
      Ricard febrer 07, 2023 | 18:53
      Una "veritat" que no s'ha vist en cap de les dotzenes de vídeos del dia de l'agressió racista castellana. Però a l'imperi dels castellans la mentida ven, oi?
  4. Icona del comentari de: En fi a febrer 07, 2023 | 18:03
    En fi febrer 07, 2023 | 18:03
    realment d'on no n'hi ha no en raja, realment són policies espanyols, molt espanyols, "persona" sense personalitat, sense cervell, sense res a aportar a la societat. Realment fastigosos
  5. Icona del comentari de: Anònim a febrer 07, 2023 | 20:32
    Anònim febrer 07, 2023 | 20:32
    si era ell qui pegava la gent. era ell i els seus companys els que utilitzaren la violència. Crec que tindrien dret a protestar contra qui els va donar l'ordre. Sigui qui sigui els ha deixat sols i s'ha amagat, que valent. De fet diuen ximpleries, però cap iguala la del Fairy. Quina imaginació tenen els espanyols
  6. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 07, 2023 | 23:05
    Luisnomeacuerdo febrer 07, 2023 | 23:05
    Aquell dia els policies espanyols van apallissar ciutadans indefensos que volien votar. Aquell dia Espanya va perdre. Les imatges van donar la volta al món. Els mossos van complir amb el que demanava la jutgessa, qui es va saltar la llei van ser el polices nacionals i guardia civils que a les 6 del matí, repeteixo, inclumpint el que havia dictaminat la jutgessa, van sortir de cacera. Aquella actuació policial va ser un autèntic desastre que no poden amagar. Qui es va saltar el protocol d'actuacions davant d'una manifestació van ser els mateixos policies, fent servir la porra de manera no reglamentaria, disparant pilotes de goma prohibides a Catalunya, golpejant a cops de puny i estirant pels cabells a la gent, negant auxili als nombrosos ferits que hi va haver.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa