Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida final per trobar víctimes de la violència policial de l1-O a Barcelona
  • CA

Després de cinc anys de celebració del referèndum per la independència del Primer d’Octubre de 2017, encara queden serrells per tancar arran de les actuacions policials. D’aquí que Irídia, Òmnium i l’Assemblea Nacional Catalana hagin organitzat una trobada de coordinació de possibles víctimes de la violència policial del Primer d’Octubre als col·legis electorals de Barcelona. De moment, hi ha un centenar de persones apuntades per a la trobada de demà a les sis però el lloc de celebració encara està per determinar. De fet, l’assistència -és una reunió a porta tancada- es fa a través d‘aquest enllaç.

De fet, les tres entitats fa anys que hi treballen i han assolit imputar desenes de policies per la seva actuació durant la jornada. Però ara, segons els organitzadors de la trobada, després de 5 anys de procés d’instrucció i un cop aquesta fase ha acabat, cal “generar espais de trobada entre tots els qui perseguim la violència policial”. Les tres entitats són acusació popular. De fet, calculen que a tot Catalunya es van registrar 1.066 víctimes de la violència segons el Servei Català de Salut.

Estratègia conjunta

La trobada, on hi participaran els advocats que han portat la instrucció, servirà també per informar de l’estat del procediment, de la quantitat de denunciants, dels delictes imputats, de la quantitat de policies acusats, de les pericials entrades al procediment, i del calendari previst fins al judici oral.

Per altra banda, el conclave també ha de servir per cohesionar i vertebrar el grup de denunciants. “Tot i l’existència de diferents associacions de víctimes, la seva activitat ha anat a la baixa en els darrers anys”, adverteixen els impulsors de la iniciativa jurídica. Així mateix, la reunió busca “empoderar les víctimes, enfortir-les i posar-les al centre del procés com a subjecte central i referencial en l’exigència per la reparació del dany provocat per l’Estat i les seves forces de seguretat”. En darrer terme, es busca compartir l’estratègia per acusar l’Estat entre víctimes i acusacions particulars i populars. L’objectiu final és “fixar el judici com un judici a l’Estat”.

Més notícies
Protesta de la Plataforma 3 d'octubre / Òmnium Cultural
Concentració a Via Laietana per denunciar la brutalitat policial de l’1-O
Notícia: Concentració a Via Laietana per denunciar la brutalitat policial de l’1-O
Comparteix
L'acte s'emmarca dins del programa d'activitats pel cinquè aniversari de l'1-O
Protesta a les portes de l'institut Jaume Balmes de Barcelona / ACN
Recorden l’1-O davant de l’institut que més brutalitat policial va patir
Notícia: Recorden l’1-O davant de l’institut que més brutalitat policial va patir
Comparteix
Més d'un centenar de persones reivindiquen el referèndum del 2017
Estació de tren Sant Andreu Arenal, amb una parada de Bicing / Jordi Play
Irídia busca testimonis d’una agressió a Sant Andreu Arenal
Notícia: Irídia busca testimonis d’una agressió a Sant Andreu Arenal
Comparteix
Un vigilant de seguretat hauria agredit una noia dilluns 7 de febrer a la nit
Imatge d'arxiu de policia a punt de carregar l'1-O del 2017 a Barcelona / Jordi Borràs
Òmnium serà acusació popular a la causa per les càrregues de la policia espanyola l’1-O
Notícia: Òmnium serà acusació popular a la causa per les càrregues de la policia espanyola l’1-O
Comparteix
L'entitat recorda que els tractats internacionals obliguen a "investigar eficaçment" l'actuació policial de l'1-O

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a octubre 25, 2022 | 12:38
    Pol octubre 25, 2022 | 12:38
    Els barcelonins i tots catalans, volem poder celebrar referèndums i eleccions democràtiques amb pau i tranquil·litat, sense la presència de les forces d'ocupació.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 25, 2022 | 13:39
      Gonzalo octubre 25, 2022 | 13:39
      Ya lo hacemos. En todas aquellas votaciones legales y vinculantes. Elecciones municipales, autonómicas, estatales al Senado y congreso, y europeas.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 25, 2022 | 12:48
    Gonzalo octubre 25, 2022 | 12:48
    No eran millones los heridos y mutilados? Jajaja!
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 25, 2022 | 13:32
    Pere Llimonera i Citronell octubre 25, 2022 | 13:32
    Mare meva, cuantas victimas de violencia hubo el 1-O y que pocos partes medicos que en que se refleje y que pocos videos y pruebas donde se vea violencia "de la de verdad", heridos de verdad, heridos graves, hospitalizados y visitas videos y fotos de los politicos separatas a los mismos... Curioso... alguna mas habrá a la que le hayan tocado las tetas y roto los dedos de mentirijillas, digo yo (que ya había que buscárselas y aun encontrándolas N0 se ve nada de eso en los videos; y que los dedos, los utilizaba perfectamente nada mas salir del local como se vio en los videos cuando coge una bici o una moto, creo recordar; teniendo luego "vendada" la mano por "capsulitis", justo la mano que utilizó perfectamente después, y que ademas se vendó la mano de la que N0 la agarraron... Algún mal pensado dirá que hubo y hay mucho cuento en todo este asunto y en todos los locales del botifarrendum, de los cuales, es cierto, de algunos hay videos, pruebas y testigos y de otros N0... La Explicación solo la puede tener Iker Jimenez, porque es cosa de Nigromantes y zahories... Bueno es, es cierto, que aparecieran puebas verificables de todo esto para CLarificar mas de una vez todo este asunto... Apa, Siau... "perdoneu, però Algú ho havia de dir!"
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a octubre 25, 2022 | 13:40
    Pere Llimonera i Citronell octubre 25, 2022 | 13:40
    A ver si aparecen pruebas, victimas, testigos, todo ello que sea irrefutable, por favor; que salga la Luz de una vez la verdad sobre todo este asunto tan dudoso... y también sería bueno buscar testigos y videos donde se ve a radicales agresivos elementos del fachorrerio separata supremata violentando y agrediendo a las fuerzas del orden, e impidiendo por la fuerza que estos realizaran las labores que tenían encomendadas por la Justicia... Que también hay que mostrar eso; que hay unos cuantos videos en la red sobre esto ultimo (y yo recuerdo haberlos visto varias veces en la época, aunque he comprobado que algunos han desaparecido, que alguien los vuelve a subir y vuelven a desaparecer; y que los saboteadores independencieros se han dedicado a eliminarlos y denunciarlos en las Redes Sociales para ocultar la verdad y que N0 salga a la Luz; que el pueblo la gente N0 sea consciente de ellos y de la realidad de las cosas y la verdad)... La Democracia y el Estado de Derecho exigen mostrar y airear todo, tanto de un lado, como del otro; pero N0 veo yo que estén por la labor los que tanto lloriquean y se quejan sistemáticamente por hechos que son o ellos creen reales, y también por falacias, fantasias y ficciones e imposturas de todo tipo... Quizás se pueda decir que las fuerzas de seguridad tampoco lo están, puede; pero los victimistas parece seguro que tampoco, o que N0... En una época en que todo el mundo tiene Teléfonos mobiles con Cámara, sorprende que N0 haya muchas mas pruebas y videos evidentes e irrefutables de violencia y heridos de verdad... Por Mor de la Democracia y el Estado de Derecho lo mejor es que salgan cuantas mas pruebas, victimas -si las hay- y testigos; sera bueno para todos... Apa, Siau... "perdoneu, però Algú ho havia de dir!"
  5. Icona del comentari de: Kirk a octubre 25, 2022 | 14:36
    Kirk octubre 25, 2022 | 14:36
    El camí es el del Sr. Costa, ni cas i acagaralriu
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 25, 2022 | 14:42
    Gonzalo octubre 25, 2022 | 14:42
    Con lo que le encantan a los pastores que os guían las fotitos con mutilados....y ningun politicucho fue a veros al hospital!!!! Como puede ser? Si hubo millones y millones de heridos y mutilados!
  7. Icona del comentari de: Marta ' seis dedos rotos uno a uno'. a octubre 25, 2022 | 18:26
    Marta " seis dedos rotos uno a uno". octubre 25, 2022 | 18:26
    Vaya, ahora resultará que la charlotada no tuvo payasos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa