Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El recompte de vots del 28M ha acabat, però no se’n saben els resultats

El recompte de vots de la Junta Electoral per verificar els resultats obtinguts a les eleccions d’aquest diumenge ja ha acabat. Els resultats, però, encara no s’han fet públics. Un recompte que pot ser crucial per determinar qui ocupa la segona posició, ja que només 141 vots separen els resultats de Jaume Collboni (PSC) i Ada Colau (BComú). Segons avança Betevé, hi ha un ball de xifres per una mesa electoral de Ciutat Vella.

Els comuns van demanar que es revisessin els vots d’aquesta mesa, ja que en l’acte del dia de les eleccions figuraven només 5 vots per la seva formació i 150 per ciutadans, de les candidatures amb menys vots el dia de les eleccions. Per aquest motiu consideren que, potser, es van capgirar els recomptes. Aquest recompte de vots pot capgirar la situació actual i modificar les negociacions postelectorals que ja estan en marxa. Un final que s’assembla al trepidant tancament de recomptes del diumenge passat.

Malgrat que les opcions són remotes, si els Comuns finalment són la segona força de l’Ajuntament, el terreny de les negociacions podria canviar. En aquest cas, caldria veure quina postura adopta ERC, actualment reticent a investir Collboni com a alcalde. Pel que fa a Xavier Trias, guanyador en nombre de vots del 28M, aposta per un acord de govern amb ERC i PSC que els permeti governar “amb força” a la ciutat. Així ho ha assegurat aquest divendres al matí en una entrevista a SER Catalunya, on també ha descartat un possible suport del PP.

Primer pas de Maragall

De la mateixa manera que els candidats comencen a fer passes endavant per pactar sobre el futur de Barcelona, el candidat republicà, Ernest Maragall, podria adoptar una posició clau en les futures negociacions depenent dels resultats del recompte oficial de la J.E. Ara per ara, Maragall s’ha reunit amb Trias, Colau i Collboni per escoltar les seves posicions i veure quins són els punts en comú per exercir de peça elemental al govern barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa