Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Maragall fa un primer pas per “establir contacte” amb Collboni i Colau

El candidat a l’alcaldia de Barcelona per Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha fet un primer pas per a “prendre contacte” amb l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, i l’actual alcaldessa en funcions, Ada Colau, després de les passades eleccions d’aquest diumenge. De fet, concretament, ahir, dimarts 30 de maig, es va reunir amb Collboni i aquest mateix matí ho ha fet amb Colau. Dues reunions que no tenen un caràcter de negociació formal, sinó que tenen per objectiu escoltar les postures de cada un dels partits i veure’n els punts en comú.

“Han demanat veure’ns perquè situen ERC com una clau central”, expliquen fonts republicanes a Europa Press. Aquestes dues reunions arriben després que Maragall es reunís dilluns a la tarda amb el guanyador de les eleccions, Xavier Trias. El punt en comú de totes tres reunions és que no han transcendit detalls del contingut d’aquestes i que han mantingut la “discreció i cordialitat” a l’hora de trobar-se els candidats.

Collboni es manté ferm a ser alcalde

De la mateixa manera que Maragall ha fet un pas més per acostar-se als candidats després dels comicis, Collboni, que de moment ha obtingut la segona posició de la cursa electoral, es manté “convençut” que podran construir una “majoria de progrés” a l’Ajuntament de Barcelona per investir-lo alcalde: “Estem en mig de les converses, encara és d’hora per dir res concret, però l’opció continua endavant i mantinc la candidatura”, assegura l’alcaldable socialista.

En una atenció als mitjans al Cercle d’Economia, Collboni ha reafirmat les sospites i ha assegurat que tots els candidats estan mantenint converses entre ells per conèixer les diverses posicions i “articular majories al futur de la ciutat”. Ara bé, el socialista destaca que les converses no inclouen la ultradreta. Una idea que també comparteix Trias, que va assegurar que no es reunirà en cap moment amb VOX, ja que “que queda una mica fora” dels seus objectius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa