“Vergonya!”: ERC pressiona perquè s’ubiqui la llamborda dedicada a Companys

El grup municipal d’ERC pressiona perquè l’Ajuntament de Barcelona autoritzi la instal·lació de la llamborda dedicada a Lluís Companys creada en el marc del projecte internacional Stolpersteine.

El president del grup municipal republicà, Ernest Maragall, ha qualificat de “vergonya” la situació al voltant de la llamborda. A més, ha anunciat que ERC reclamarà “de nou” la seva instal·lació. “És el tradicional joc de l’enfadós dels comuns (ara potser sí, ara no toca)? O és una mostra més de la renúncia estatalista del PSC?”, s’ha preguntat a través de Twitter.

La regidora Gemma Sendra ha declarat a través de Twitter que “tot està preparat”, fent referència a la informació publicada pel TOT Barcelona. “Què esperem?”, s’ha preguntat Sendra. La responsable de memòria històrica al grup republicà al consistori, ha recordat que ERC ha demanat “diverses vegades” que Barcelona se sumi al projecte de l’artista alemany Gunter Demnig. Fins ara, però, l’Ajuntament no ha donat permís perquè s’ubiqui la llamborda dedicada al president afusellat pel règim franquista.

El portaveu del grup republicà Jordi Coronas també ha fet ús d’una piulada per criticar l’actitud del consistori barceloní. “Igual voten per retirar la medalla a un antifranquista com en Barrera que posen excuses tècniques per no col·locar l’Stolpersteine en memòria a Companys”, ha censurat a través de Twitter. “La dreta feixista deu estar contenta”, ha ironitzat.

De la mateixa manera que els republicans, el president inhabilitat pel TSJC, Quim Torra, ha demanat a Ada Colau que permeti la col·locació de la llamborda.

Nou comentari

Més notícies
La llamborda dedicada a Lluís Companys que espera ubicació a Barcelona / Cedida

Un homenatge a Companys a Barcelona, encallat des de fa 3 anys

L'Ajuntament manté sense ubicació assignada una llamborda Stolpersteine encarregada per la Generalitat el 2017
El president de la Generalitat inhabilitat pel TSJC, Quim Torra, en una imatge d'arxiu / Jordi Borràs

Torra demana a Colau que instal·li la llamborda dedicada a Companys

L'homenatge al president afusellat porta tres anys esperant ubicació, tal com ha explicat el TOT Barcelona