El PSC demana a Buch que s’endugui a “una altra banda” el tall de la Meridiana

La viceprimera secretària socialista replica així a la denúncia de Buch sobre els controls arbitraris a la frontera per perjudicar l’acte de Perpinyà

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha demanat aquest dilluns al conseller d’Interior, Miquel Buch, que en lloc de “qüestionar” la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, pels controls de la Guàrdia Civil dissabte a la frontera, el que hauria de fer és “portar la manifestació a la Meridiana a una altra banda”, cosa que els socialistes reclamen repetidament. 

Granados ha exigit el canvi perquè la protesta “perjudica la gent del barri i els comerciants i això si que és un fet objectiu com posen de manifest els informes dels Mossos”, ha dit. Ha sigut la seva manera de posar en dubte les acusacions de Buch sobre controls arbitraris per impedir que independentistes arribessin a temps a l’acte del Consell per la República a Perpinyà. 

“Desconec que hi hagués control i si n’hi ha hagut segur que era amb el criteri que toca i seguint instruccions normals en aquest tipus de mobilitzacions”, ha reblat la dirigent socialista. El mateix president a l’exili i membres del Govern van vincular els controls a una voluntat de posar traves a la manifestació de Perpinyà. El vicepresident del Parlament, Josep Costa, va fins i tot denunciar que es tractava de la vulneració d’un dret fonamental.

Granados també s’ha referit al tall anunciat per part de Societat Civil Catalana als Túnels de Vallvidrera el proper divendres. “Tallar vies de comunicació entra dins de la llibertat de manifestació, però no és la solució a res”, ha advertit. Granados ha afegit que per al tall de SCC el PSC aplica “el mateix”  que considera pel cas de la Meridiana. Els socialistes demanen que no es “destorbi el normal funcionament” de les vies i suggereixen que Interior ha de posar “final” a la situació de la Meridiana perquè això “facilitaria que no hi hagués contramanifestacions”.

Pel que fa a la campanya de propaganda que SCC ha anunciat que endegaria, amb una exposició al Parlament Europeu amb el suport de socialistes i Cs, Granados ha dit que l’organització és “una entitat que té el seu pla de treball i fa bé de fer difusió del que consideri”.

Més informació

Nou comentari